Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αποχωρεί από ΔΔΥ & 21ΟΤΑ, ο Δήμος !

Την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τους συνδέσμους «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας» και «21ΟΤΑ», αποφάσισε με πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα της αποχώρησης του Δήμου από τον Σύνδεσμο 21ΟΤΑ εισήγαγε η διοίκηση μετά από πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού "ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ" κ. Νίκου Τόλιου.
Ο «Καλλικράτης» θεμελιώνει ένα νέο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα από τα μεγάλα οφέλη που δίνει η νέα μεταρρύθμιση είναι η δημιουργία ισχυρών τοπικών οργάνων, αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία.
Η σπουδαιότητα και η αξιολόγηση των δικτύων και συνδέσμων αποδεικνύονται  από τα ανταποδοτικά οφέλη των μελών και κρίνοντας τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν καταγραφεί οφέλη από την συμμετοχή του Δήμου τόσο στο Δίκτυο Υγείας, έχοντας αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη της υγείας, όσο και στο σύνδεσμο 21ΟΤΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και οι Σύνδεσμοι αυτοί, μάλλον λειτουργούν για να απασχολούν και να μισθοδοτούν.
Η ανάπτυξη της πόλης μας εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και από τους ίδιους τους δημότες. Συμμετέχουμε εκεί που υπάρχει πρόνοια, συγκρότηση, υποδομές, διοικητική οργάνωση, αποτελεσματικότητα και όφελος για το Δήμο Πεντέλης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου