Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Όχι στο «κονάκι» Πεντέλης

         Δήμος διεκδικητικός, ανοιχτός, συνεργάσιμος,
                    μπροστά στο πνεύμα των καιρών
Κλίμα έντασης, πολιτικής «αντεκδίκησης» αλλά και απομόνωσης επικράτησε για μία ακόμη φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της 27ης Απριλίου. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η συζήτηση για την αποχώρηση του Δήμου από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Σύνδεσμο 21ΟΤΑ(ΣΒΑΠ).
 Και οι δύο αποχωρήσεις ήρθαν σαν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την πρόεδρο του Σώματος κα Ευαγγελία Μπουσίου να δηλώνει ότι ο Δήμος δεχόταν το τελευταίο διάστημα συνεχείς οχλήσεις να ορίσει νέο εκπρόσωπο στο Δίκτυο Υγείας και να καταβάλει τις συνδρομές των δύο τελευταίων ετών. Παράλληλα, η αποχώρηση από τον Σύνδεσμο 21ΟΤΑ ανέκυψε παράτυπα μετά από πρόταση του "ανεξάρτητου" σύμβουλου Λεωνίδα Λάζου η οποία στηρίχθηκε από τον ίδιο, τον επικεφαλής του συνδυασμού "ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ" Νίκου Τόλιου και των συμβούλων της διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «μέγα» κόστος της συμμετοχής στο Δίκτυο Υγείας, στο οποίο πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε και την θέση του προέδρου στον ΣΠΑΠ από τον δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, είναι…700 ευρώ το χρόνο. Συμμετέχουν δε, ούτε λίγο ούτε πολλοί, 135 Καλλικρατικοί Δήμοι. Ενώ στους 21 ΟΤΑ μέχρι σήμερα πρόεδρος είναι ο τέως δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος.
Για τον Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ(ΣΒΑΠ), εμφανίστηκαν μόνο οικονομικά μειονεκτήματα παραφουσκωμένα και ψευδή και καμία συζήτηση δεν έγινε για τα οφέλη που είχε ο Δήμος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Απορίας άξιο είναι γιατί η σημερινή διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/2/2011 έφερε ως θέμα την εκλογή εκπροσώπων στον σύνδεσμο.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της «Πεντέλη Εν Δράσει» Αντώνης Φειδοπιάστης, επικαλέστηκε την πρότερη θητεία του δημάρχου Πεντέλης τόσο στον Σύνδεσμο 21ΟΤΑ, όσο και στον ΣΠΑΠ, αναρωτώμενος μπροστά στο Σώμα γιατί επιλέγεται τώρα η αποχώρηση από τους Συνδέσμους. Παράλληλα ζήτησε εισηγήσεις που θα τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα αποχώρησης του Δήμου καθώς και στον κ. Στεργίου να εκφράσει την θέση του, πράγμα που δεν έκανε τηρώντας σιγή ιχθύος.

Και αν κάποιος καλοπροαίρετα σκεφτεί ότι όλα γίνονται σε ένα πλαίσιο σκληρής οικονομίας, καλό θα ήταν να αναρωτηθεί γιατί σε προηγούμενη συνεδρίαση, με πλειοψηφία της Διοίκησης, αποφασίστηκε η εισχώρηση σε άλλο σύλλογο-εταιρεία-δίκτυο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και των σχολών Δούκα. Και αυτή τη φορά καμία συζήτηση δεν έγινε για τα οφέλη που έχει λαμβάνειν ο Δήμος!
Το όραμα της «Πεντέλη Εν Δράσει» δεν συμβαδίζει επουδενί με ένα Δήμο Πεντέλης απομονωμένο, μόνο του, «κονάκι» του ενός. Απορρίπτει όλες τις προσπάθειες απομονωτισμού της πόλης και των πολιτών της και αποχώρησης από όλους τους οργανισμούς που συμμετέχει ο Δήμος. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ζητούμενο πρέπει να είναι οι ευρύτερες το δυνατό συνεργασίες, και όχι οι τυχόν πράξεις πολιτικής αντεκδίκησης.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου