Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"ΠΕΝΤΕΛΗ εν δράσει": ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Η για πρώτη φορά καθολική οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, που επιχειρείται σήμερα στα πλαίσια του Εθνικού Κτηματολογίου, με την αξιοποίηση των ιστορικών αεροφωτογραφιών, αποτελεί τον μόνο ασφαλή οδικό χάρτη για την αποκάλυψη και προστασία των δασικών εκτάσεων.
Η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, που αρχίζει από την πόλη μας (τον Δήμο μας), έχει την ανεπιφύλακτη στήριξη όλων των πολιτών που ελπίζουν στην σύντομη ολοκλήρωσή τους για όλη την Χώρα.
Οι συνδημότες μας οφείλουν να ελέγξουν σχολαστικά τους αναρτημένους δασικούς χάρτες και να υποβάλλουν αντιρρήσεις όπου έχουν την παραμικρή αμφιβολία για τον χαρακτήρα των απεικονιζόμενων σε αυτούς εκτάσεων, έχοντας υπόψη ότι αντικείμενο αντιρρήσεων δεν αποτελεί ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς - αυτό θα κριθεί στα πλαίσια της υπό εξέλιξη Κτηματογράφησης - ούτε το πολεοδομικό καθεστώς - το οποίο θα κριθεί από το ΣΧΟΠ με βάση τον σχετικό φάκελο που οφείλει να υποβάλλει ο Δήμος.
Διαφωνούμε με όσους επικαλούνται τις μέχρι σήμερα παρατυπίες της πολιτείας και απαιτούν από αυτήν να παρανομήσει για άλλη μια φορά, εντάσσοντας στο σχέδιο καταπατημένες δασικές εκτάσεις- έστω και μισού στρέμματος, για να δικαιωθεί τάχα το περί δικαίου αίσθημα.
Αυτό θα αποτελέσει πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που επέλεξαν την σύννομη λύση του στεγαστικού τους προβλήματος, επιλέγοντας πολεοδομημένη γη και καταβάλλοντας τις σχετικές επιβαρύνσεις (τέλη, φόροι, ΙΚΑ, κλπ.), με την προσμονή ότι δεν θα δουν να ξεφυτρώνουν οικοδομές στις γειτονικές δασικές εκτάσεις και ότι ο - χωρίς συνέπειες για τους υπεύθυνους- κύκλος καίω – χτίζω, έχει κλείσει.
Ο Δήμος, στηριζόμενος στην τεχνική του Υπηρεσία, οφείλει να συγκροτήσει και να υποβάλλει στο ΣΧΟΠ ένα τεκμηριωμένο φάκελο για τους στερούμενους νόμιμου σχεδίου, εντός δασικών χαρτών, οικισμούς της περιοχής, απαλλάσσοντας τους πολίτες από πολυέξοδες και άσφαιρες αντιρρήσεις.
Με αυτό το δελτίο τύπου που κοινοποιείται στο ΥΠΕΚΑ και στους συναρμόδιους φορείς ζητάμε και την παρέμβαση του δήμου για τη διευκόλυνση των πολιτών:
• Να διευκολύνουν τους πολίτες θέτοντας στην διάθεσή τους διαδικτυακά όλα εκείνα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις των, χωρίς να υποχρεώνονται σε υπέρογκες δαπάνες για επανάληψη εργασιών που επιβάρυναν ήδη τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες και να διαψεύσουν τις αυτοεκπληρούμενες, και διακινούμενες από κύκλους των, εκτιμήσεις για υπέρογκο πλήθος αναμενόμενων αντιρρήσεων (περί τις 10.000), γιατί διαφορετικά ρίχνουν νερό στον μύλο όσων έχουν συμφέροντα από την απαξίωση των ανηρτημένων δασικών χαρτών.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου