Τρίτη 10 Μαΐου 2011

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Η Κοινωνική Λέσχη είναι μια υποστηρικτική δομή Ψυχικής Υγείας που στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007, μετά από συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Μελισσίων(Κ.Ε.Κ.Α.) και του Κέντρου Ημέρας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ) και αποτελεί μέρος του Δικτύου Φορέων Ψυχικής Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βόρειων Προαστίων.
Συμμετέχουν ενήλικες με ψυχολογικά προβλήματα που διαμένουν στις Δημοτικές Κοινότητες Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, καθώς και από τους όμορους Δήμους.
Επίσης, ένοικοι από το Οικοτροφείο Πεντέλης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και άλλα Οικοτροφεία της περιοχής. Άλλα μέλη που συμμετέχουν είναι άτομα που παρακολουθούν κάποιο ημερήσιο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης π.χ. Κέντρο Ημέρας. Σκοπός της Κοινωνικής Λέσχης είναι να στηρίξει και να βοηθήσει τα άτομα που έχουν ψυχικά νοσήματα να αναπτύξουν ένα κοινωνικό δίκτυο, να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να αναπτύξουν ενδιαφέροντα και να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες. Η Κοινωνική Λέσχη είναι ένας χώρος συνάντησης που αποτελεί στέκι για τους συμμετέχοντες, παρέχει προγράμματα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.

Την ευθύνη λειτουργίας της Κοινωνικής Λέσχης έχουν οι ψυχολόγοι κα. Αγνή Ζαχαριάδου (Κέντρο Ημέρας της Ε. Π .Α.Ψ.Υ.) και κ. Γιώργος Λιαγκάκης (Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης).
Η Κοινωνική Λέσχη λειτουργεί κάθε Τρίτη, 4 – 7μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Στεκιού στη διεύθυνση Καποδιστρίου 14, στα Μελίσσια. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν από τις Δημοτικές Κοινότητες Μελισσίων, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε
Στο Κέντρο Ημέρας, τηλ. 210 – 81 00 901 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8: 30 – 16: 30), στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, τηλ.210 -8045189 ( 8:00 – 15:00 εργάσιμες ημέρες), καθώς και στο Δημοτικό Στέκι, τηλ. 210 - -61 36 333 (κάθε Τρίτη 4 – 7).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου