Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αύξηση της χρηματοδότησης στον Σ.Π.Α.Π, ζητά ο Πατούλης

Tην αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Σ.Π.Α.Π (μέσω του ΣΑΤΑ), ζήτησε από τον τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Όθωνα, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συνάντηση που είχε μαζί του την Δευτέρα 9 Μαίου.
 Ο κ. Πατούλης προέβη σε αυτό το αίτημα λόγω της διεύρυνσης της ζώνης ευθύνης του Σ.Π.Α.Π, που επέφερε η συνένωση και η δημιουργία των καλλικρατικών δήμων.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία οργάνωσης ενιαίου μητρώου εθελοντών του Σ.Π.Α.Π, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ πρότεινε στον Μ. Όθωνα "την εκπαίδευση των εθελοντών των 12 δήμων μελών του μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων ώστε ο κάθε εθελοντής, σε επίπεδο πυροπροστασίας, να γνωρίζει επακριβώς τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει και μέχρι πιο βαθμό μπορεί να παρέμβει στο αρχικό στάδιο της καταστολής, πριν αναλάβουν δράση η αρμόδια Αρχή Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα".
Κατέθεσε επίσης την άποψη πως επιβάλλεται να κατατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα σενάρια πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Σ.Π.Α.Π για το Πεντελικό, το Ντράφι, το Μαραθώνα και το Κρυονέρι, και να γνωστοποιηθούν στον κάθε δήμο μέλος ή ακόμα και να ενταχθούν στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του κάθε δήμου.
Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στον προγραμματισμό των δράσεων αλλά και των ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο μηχανισμός πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επί του 1ου αιτήματος του κ. Πατούλη,

ο υφυπουργός απάντησε ότι έχουν υπάρξει μικρές αυξήσεις των ποσών που διατίθενται μέσω ΣΑΤΑ για την κάλυψη αναγκών πολιτικής προστασίας απευθείας προς τους δήμους. Συνεπώς οι δήμοι μέλη του Σ.Π.Α.Π μπορούν να συμβάλουν στη χρηματοδότηση των επιπλέον αναγκών που θα προκύψουν στις περιοχές ευθύνης του Συνδέσμου.
Σε ότι αφορά το 2ο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π για τη συνάντηση που θα συγκαλέσει στις 10 Ιουνίου με τη συμμετοχή των Προέδρων των Συνδέσμων της Αττικής αλλά και Δημάρχων που έχουν υπό την ευθύνη τους δασώδεις εκτάσεις, για να εξεταστεί ο σχεδιασμός που θα ακολουθηθεί σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου