Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ
           του Γ. Μαγιάτη
Το Περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων,η μείωση των απορριμάτων η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας,η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η ενημέρωση,ό έλεγχος και τελικά ή τιμωρία όσων ρυπαίνουν,ή καλλιέργεια περιβαντολογικής συνείδησης και ή ενίσχυση τής τοπικής οικονομίας θα πρέπει να είναι στόχοι της νέας δημοτικής διακυβέρνησης.
Σε συνεργασία με τούς θεσμοθετημένους φορείς, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, πρέπει να προχωρήσουμε στην ανακύκλωση στην πηγή,δηλαδή στα σπίτια μας, πιο δυνατά καθώς αποτελεί την μόνη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα,μειώνοντας τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών και προτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση υιικών.
 Η ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ.
 Γι΄ αυτό καλό είναι να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι για μεγάλες και μικρές ήλεκτρικές συσκευές εξοπλισμό πληροφορικής τηλεπικοινωνιών,ηλεκτρονικών εργαλείων,φωτιστικά ειδη,λαμπτήρες μπαταρίες κλπ.Να γίνεται συλλογή και μεταφορά των κλαδεμάτων και πράσινων αποβλήτων από πρασιές,κήπους,τα οποία θα μεταφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο για προσωρινή αποθήκευση και εν συνεχεία να επεξεργάζεται από μηχάνημα τεμαχισμού. Από την διαδικασία αυτή θα παράγεται υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό το οποίο θα παραχωρείται στην υπηρεσία κήπων τού δήμου και δωρεάν στους δημότες.
 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και αντίστροφης κατανάλωσης όπου ή τοποθέτηση κάδων για την ξεχωριστή συλλογή όλων των απορριμάτων πού παράγονται εκτός των οργανικών. Θα δοθεί έτσι ή δυνατότητα στους πολίτες να παραδίδουν πράγματα πού θα πέταγαν στα κοινά σκουπίδια.[παλιά ρούχα,παπούτσια,κουτιά από χρώματα κλπ.].
Η Προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και ή κατασκευή έργων ορεινής υδρονομής [χαμηλά φράγματα] για εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων και αντιπλημμυρική προστασία.Η Δημιουργία χώρων Αναψυχής στα δάση τού δήμου και πρότυπου μεγάλου οικολογικού πάρκου Αναψυχής και υπαίθριων χαμηλής έντασης σπόρ σε μία ή και περισσότερες περιοχές τού δήμου. ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ τόσο περιβαλλοντικού όσο και πολιτιστικού ενδιαφέροντος π.χ ένα μονοπάτι πού θα συνδέει μεταξύ τους τούς αρχαιολογικούς χώρους και τα βυζαντινά μνημεία τού δήμου μέσω των δασικών οικοσυστημάτων του. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΡΚΟ δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους τού δήμου αλλά θά συμβάλλει γενικότερα στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής της πόλης και στην βελτίωση της εικόνας της. Ένα τέτοιο πάρκο στερούνται οι πολίτες του δήμου ΠΕΝΤΕΛΗΣ,οι οποίοι αναζητούν διέξοδο από το τσιμέντο και τα προβλήματα τής πόλης. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΦΥΣΗ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

ΜΑΓΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου