Τρίτη 31 Μαΐου 2011

" Έλαμψε" στην Κεφαλλονιά, η Χορωδία του Δήμου

Μία πολύ καλή εκπροσώπηση είχε ο Δήμος Πεντέλης με τη μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, σε ένα τριήμερο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στις 6,7 και 8 Μαΐου 2011 στην Κεφαλονιά.
Η 50μελής χορωδία του Δήμου σε πείσμα των καιρών με δικά της έξοδα, (μεταφορά, διαμονή, διατροφή) και εθελοντική προσφορά του μαέστρου τη κ. Χ. Μιχαηλίδη και του πιανίστα κ. Σ. Σοράνογλου συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Ιωάννη Εμμανουήλ, γνώρισε τις απίστευτες ομορφιές του νησιού και συμμετείχε το Σάββατο 7/5/2011 στην 27η Χορωδιακή συνάντηση της Κεφαλονιάς στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς.
Συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Αργοστολίου, η Χορωδία Διδυμοτειχιτών Θεσσαλονίκης και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Macerata της Ιταλίας.
Η χορωδία μας έλαμψε για άλλη μια φορά καλλιτεχνικά αποδίδοντας με υποδειγματικό τρόπο τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών του Ελληνικού ρεπερτορίου, (ν. Γκάτσου, Ν. Περγιάλη, Μ. Ελευθερίου, Η. Ανδριόπουλου, Μ. Κουγιουμτζή, Μ. Χατζιδάκι κ.α..) σε εναρμόνιση Δ. Αποστολάτου, Χ. Μιχαηλίδη, Γ. Θεοφιλόπουλου και Σ. Θεοδώρου, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια στο σύνολο της καλλιτεχνικής βραδιάς.
Απέδειξε έτσι ότι δίκαια αποτελεί έναν από του σημαντικότερους πυλώνες στήριξης και ανάδειξης του Πολιτισμού του Δήμου μας που μαζί με την προσφορά και άλλων τμημάτων του Πολιτιστικού μας με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να δώσουν ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου