Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Ρηχά» Ρίχτερ και χθες στην Πεντέλη

Δύο νέες σεισμικές δονησεις σημειώθηκαν χθες στην Πεντέλη. Η πρώτη σεισμική δόνηση που  έγινε στις 17 : 26, είχε μέγεθος 2,6 ρίχτερ και δεν προκάλεσε ουδεμία ανησυχία, ενώ η δεύτερη στις 20 :26 :17  στην περιοχή ανάμεσα στη Νταού Πεντέλη και την Νέα Μάκρη.
Το μέγεθός της ήταν 2,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, το εστιακό της βάθος 5 χιλιόμετρα ενώ  το επίκεντρο προσδιορίστηκε στα 22 χιλιόμετρα ΒορειοΑνατολικά της Αθήνας και 10 χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά από τα Βριλήσσια.
 Το ρήγμα που έδωσε το σεισμό, σύμφωνα με πληροφορίες τοπυ Διαδικτυακου Ραδιοφώνου ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, " είναι αυτό που ξεκινάει από Δροσιά και καταλήγει στην Νέα Μάκρη.
Το ρήγμα που ξεκινάει από το Μαρούσι και περνάει από Μελίσσια, Βριλήσσια και καταλήγει στον Γέρακα, στην περιοχή μας περνάει βόρεια του δάσους μας, από την κλινική του Τζεράνη στην λεωφόρο Πεντέλης, από το ρέμα Βριλησσού κάτω από την περιοχή Κρασσά και σβήνει στο βόρειο μέρος του Γέρακα. Πάντως μέχρι στιγμής οι σεισμικές δονήσεις απο το συγκεκριμένο ρήγμα είναι πολύ μικρές και δεν γίνονται αισθητές, εκτός από μία φορά που το 1,7 που έκανε έγινε αισθητό στα Άνω Βριλήσσια λόγω γειτνίασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου