Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Η Γνώση είναι Δύναμη και σώζει!».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
«Η Γνώση είναι Δύναμη και σώζει!». Έχοντας αυτή την έννοια καλά στο μυαλό τους, οι εθελοντές του Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Πεντέλης, του Β/Α τομέα Υμηττού, των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, της Βαρυμπόπης μα και ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, έλαβαν μέρος στη διήμερη εκπαίδευση που οργάνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα με το Δήμο Πεντέλης.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα για την εκπαίδευση που παρέχει και τους δεκάδες εθελοντές που έδωσαν το παρόν, τόνισε για άλλη μια φορά ότι: "Είμαστε εμείς με τον αγώνα μας που θα σώσουμε και πάλι την πόλη μας αν απαιτηθεί, όπως έγινε και το 2009. Πάντα με βάση την πρόληψη που η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν την τηρεί, εμείς θα πρέπει να οργανωθούμε καλά. Μην ξεχνάτε ότι το καμένο ξανακαίγεται και το δάσος τώρα πλέον είναι μέσα στην πόλη με μηδενικό χρόνο άμυνας".
 Η εκπαίδευση ξεκίνησε από το πρωϊ εως το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής και αφορούσε στις δασικές πυρκαγιές μα και σε γενικές γνώσεις μέτρων προστασίας από πυρκαγιές μέσα στα σπίτια μας και στα αυτοκίνητά μας με γνώμονα την πρόληψη και την άμεση επέμβαση. Γνώσεις σωτήριες για την ίδια τη Ζωή!
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές μας, τον Πυραγό κ. Αντωνόπουλο Λεωνίδα και τον Υποπυραγό κ. Δημήτριο Ρίνη από τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Παλλήνης για την πρόθυμη μετάδοση της τόσο πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης τους.
Η πρακτική άσκηση θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαϊου ώρα 17:00 στον Υμηττό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου