Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η "απομόνωση" βλάπτει σοβαρά "την υγεία του Δήμου" !

Η πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί η Διοίκηση Στεργίου βλάπτει το Δήμο.
Στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια με διαδικασίες που ελέγχονται τόσο για την νομιμότητα τους, όσο και την σκοπιμότητα τους, η Διοίκηση Στεργίου εισήγαγε θέματα που αφορούσαν την διαγραφή του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης από:
α) το περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας – Πειραιά
β) τους 21 ΟΤΑ
γ) το Διαδημοτικό δίκτυο υγείας
Χωρίς τεκμηριωμένα απολογιστικά στοιχεία από την έως τώρα συμμετοχή και των τριών πρώην δήμων (Μελισσιών, Ν. Πεντέλης, Πεντέλης) στα παραπάνω δίκτυα και με διάχυτη την εντύπωση ότι η διαγραφή οφείλεται σε άλλο λόγο, ο Δήμαρχος εισάγει μια πολιτική που οδηγεί τον Δήμο σε απομόνωση. Μια πολιτική που δεν συνάδει με την σπουδαιότητα των δικτύων, την αξιολόγηση τους και την προσπάθεια βελτίωσης τους αλλά δείχνει πρακτικές και πολιτικές που καταδικάστηκαν στην ιστορία και έμειναν αραχνιασμένα μπαούλα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην πολιτική του αυτή, που σίγουρα δεν είναι ιδεολογική πολιτική, αλλά καθαρά πολιτική πρακτικής, βρήκε σύμμαχο και ουραγό την πολιτική της ΔΑΣ.
Εμείς ως αυτοδιοικητικός χώρος ανοικτών οριζόντων πιστεύουμε στο ρόλο των δικτύων και των συνεργασιών. Διαχωρίζουμε δε τις πολιτικές από τα πρόσωπα.
Όταν πρόσφατα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για ερευνητικό έργο στα πλαίσια ευρωπαϊκού δικτύου δεν ασχοληθήκαμε ποιοι ήταν πίσω από τις εταιρείες «κλώνους» ερευνητικού ιδρύματος και τι τυχόν θα επωφελούντο. Εξετάσαμε μόνον αν συμφέρει το Δήμο. Και το στηρίξαμε με λόγο και ψήφο.
Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι η πολιτική μας είναι ανοικτών θυρών και συγκοινωνούντων δοχείων. Είναι πολιτική επαφών και όχι απομονωτισμού.
Το άρθρο 101 Περί δικτύων του Ν. 3852/10 μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους
Βέβαια δε συμμετέχουμε άκριτα στα δίκτυα. Πρέπει να έχουμε φωνή και να χρησιμοποιούμε τα Δίκτυα και τους Συνδέσμους προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας.
Γι αυτό όταν το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνει ανθρώπους πρέπει να τους στέλνει στη λογική του τι μπορούν να προσφέρουν και όχι αν είναι δικοί μας. Να δίνουν δε λόγο και να ενημερώνουν το Δ.Σ για όσα γίνονται σε αυτά.
Τέλος δεν είμαστε αντίθετοι να μπούμε και στον προβληματισμό για τη χρησιμότητα και τη νέα μορφή κάποιων από αυτά στα σημερινά δεδομένα. Αλλά αυτά με διάλογο , επιχειρήματα και προτάσεις. Ίσως με την Καλλικρατική δομή της χώρας που υπάρχει εκλεγμένο Περιφερειακό συμβούλιο για την Βόρεια Αθήνα, κάποιες αρμοδιότητες να πρέπει να πάνε στην Περιφέρεια. Υπάρχει τοπικός Αντιπεριφέρειαρχης.
Ή ακόμη καλύτερα όπως στο άρθρο 105 του Ν.3852/10 περιγράφεται η σύσταση συνδέσμων πρέπει να έχει και εταίρο την Περιφέρεια που λογικά πρέπει να συντονίζει τις όλες δραστηριότητες που αφορούν την επικράτειά της.
Αντί να λοιπόν να φεύγουμε και να απομονωνόμαστε ας κάνουμε πολιτική με σύγχρονα εργαλεία και ας κοιτάξουμε το αύριο. Το αύριο της Περιφερειακής Ελλάδας και του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης εμάς μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρα…
Για τη Δημοτική Ομάδα της Ανθρώπινης Πολιτείας
Ο Επικεφαλής
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου