Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Eπιθετικό "τέλος" στην κόντρα "πολιτισμού"...

                Απάντηση στον «υπεραντιδήμαρχο» κ. Μούστρη
                              και τους εντολοδόχους του
Δεν θα παρακολουθήσουμε το παραλήρημα του «υπεραντιδήμαρχου» κ. Μούστρη. Είναι γνωστές σε όσους τον γνωρίζουν, οι εμμονές του και η εμπάθειά του με πρόσωπα και πράγματα.
Άλλωστε η τετράμηνη θητεία του ως «υπεραντιδημάρχου» Πολιτισμού, Παιδείας, Πρόνοιας, Διαύγειας κ.λ.π, μαρτυρά τα πεπραγμένα του, αφού έχει ήδη σημαδευτεί από πολύ «πετυχημένες παρεμβάσεις» στους διάφορους τομείς αρμοδιότητάς του όπως, , η διακοπή των εθελοντικών προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής στα σχολεία, η απόπειρα εκδίωξης εργαζόμενης στο πολιτιστικό με έγγραφο το οποίο μετά από καταγγελία της στην Επιθεώρηση Εργασίας αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν, οι ελλείψεις προμηθειών στο παιδικό σταθμό Ν. Πεντέλης, η αυθαίρετη αλλαγή της ονοματοδοσίας των σχολείων στα Μελισσίων για το οποίο τον κατήγγειλαν άπαντες (δάσκαλοι και γονείς) κ.ά
Για την αποκατάσταση και μόνο της συνειδητής από μέρους του διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αναφέρουμε ενδεικτικά χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, τα παρακάτω γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν ότι για τις χρονικές περιόδους που αναφέρει στην από 14/4/20111 μακροσκελή του επιστολή ο κ. Μούστρης, τα μέλη της κίνησής μας δεν είχαν την ευθύνη της διοίκησης.
1) Η κ. Γιαννικάκη ήταν πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου μόνο για το έτος 2007 και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ όπως και ο ίδιος ο κ. Μούστρης. Έχουν μάλιστα συνυπογράψει και με άλλα μέλη του ΔΣ όταν κρίθηκε αναγκαίο, έγγραφα καταγγελίας για τα κακώς κείμενα της προηγούμενης Διοίκησης.
2) Αποσιωπά ο κ. Μούστρης ότι η τοποθέτησή του στο ΔΣ του Πολιτιστικού, οφείλεται στην πρωτοβουλία του κ. Χρυσικού να παραιτηθεί από μέλος του στις αρχές του 2009, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση και σύνθεση του ΔΣ, πρακτική άγνωστη για την πολιτική κουλτούρα του κ. Μούστρη.
3) Επίσης ο κ. Χρυσικός από τον Οκτώβριο του 2008 είχε παραιτηθεί από αντιδήμαρχος, διαχωρίζοντας την θέση του συντεταγμένα ως εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών, από τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης με την οποία είχε εκλεγεί και ο κ. Μούστρης.
4) Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζουμε ότι η αποχώρηση του κ. Χρυσικού αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρωδία που είχε στηθεί, έδωσαν την «ευκαιρία» στο κ. Μούστρη να «προεδρεύσει» σε μια συνεδρίαση που ενώ διαβεβαίωνε για την νομιμότητά της, παραπλανώντας το ΔΣ ή κάνοντας άλλη μια από τις γνωστές γκάφες του, ακυρώθηκε πανηγυρικά λίγες μέρες αργότερα από τον ΓΓ της Περιφέρειας Αττικής.
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό στον καθένα, αντιπαραβάλλοντας τις ημερομηνίες των όσων εξιστορεί ο κ. Μούστρης στην επιστολή του, ότι συνειδητά προσπαθεί να διαβάλλει με ανακρίβειες στελέχη της δημοτικής μας κίνησης με τη γνωστή τακτική «ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει».
Είχαμε την ελπίδα ότι ο «υπεραντιδήμαρχος» αποκτώντας την έμμισθη θέση εξουσίας που επιθυμούσε διακαώς, θα εστίαζε στα υπεραυξημένα καθήκοντά του και θα σταματούσε την προσφιλή του τακτική της συκοφαντίας και λασπολογίας. Δυστυχώς φαίνεται πως ούτε αυτό του είναι αρκετό.
Όσον αφορά την καθ’ υπόδειξη ετεροχρονισμένη επιστολή, του υπηρεσιακού νυν προέδρου του Πολιτιστικού κ. Εμμανουήλ δεν μας εκπλήσσει. Ήταν, Είναι και θα Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!!!
Τέλος τα όσα αναφέρονται για κάλυψη των στελεχών μας πίσω από τα Δελτία Τύπου της δημοτικής μας κίνησης, δεν μας προξενούν εντύπωση διότι και στους δύο συντάκτες των επιστολών, η έννοια της συλλογικότητας και της κοινής δράσης είναι ξένη, αφού έχουν επιλέξει τον παραγοντισμό και την προσωπική προβολή.
Εμείς θα βάλουμε μια τελεία σε όλη αυτή την αντιπαράθεση στοχεύοντας σε μια δημιουργική αντιπολίτευση χωρίς εμπάθειες και εμμονές. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην πόλη, όπως κάνουμε χρόνια, κάνοντας προτάσεις, επικροτώντας τα θετικά και κριτικάροντας τα ατοπήματα, χωρίς να επενδύουμε σε καταστροφολογίες και ατομικούς τακτικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου