Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παραμένει κλειστό τo E.E.A "Μαργαρίτα" !!!

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα παραμένει κλειστό και για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του έπαψε να προσφέρει.
 Οι εργαζόμενοι μη μπορώντας να αντέξουν άλλο τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας , προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να διασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα 6 και πλέον μηνών αλλά και να ασκήσουμε πιέσεις στους αρμοδίους, ώστε να κατανοήσουν την σοβαρότητα του προβλήματος. Έχοντας πάντα στο πλευρό μας τους σπουδαστές, τους γονείς και τη Διοίκηση του Μαργαρίτα προσπαθούμε να αποτρέψουμε το οριστικό κλείσιμο του φορέα μας.
Παραμένουμε χαμένοι στα δαιδαλώδη μονοπάτια της γραφειοκρατίας και των αόριστων υποσχέσεων.
Παρά τις συντονισμένες ενέργειες, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, επιστολές προς κάθε υπεύθυνο και μη, δεν έχει ακόμα καταβληθεί το ποσό των 97.000 ευρώ από τη εγκριθείσα επιχορήγηση του 2010. Για το τρέχον έτος, πέρα από τη μη καταβολή ούτε ενός ευρώ, ουδείς εκ των «υπευθύνων» δεν έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ευαισθησία να μας ενημερώσει για το ποσό που θα μας χορηγηθεί και πότε αυτό θα συμβεί. Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση δια οποιουδήποτε επίσημου στόματος στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει η πολιτεία για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, τώρα που φαίνεται ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν οι φορείς που τόσα χρόνια το έπρατταν αντ’ αυτής.
Το Μαργαρίτα κινδυνεύει, αλλά δεν είναι το μόνο.
Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής νοσεί και τα προβλήματα που από πάντα αντιμετώπιζε είναι πλέον δυσθεώρητα.
Για το λόγο αυτό :
·Οργανώνουμε, στηρίζουμε και προβάλλουμε την Πανελλαδική καμπάνια iCare, για την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ειδική Αγωγή με στόχο την άσκηση πίεσης στους αρμόδιους να μεριμνήσουν για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργαστηρίων, ιδρυμάτων, σχολείων, κέντρων ειδικής αγωγής. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε τηλεφωνικά από το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ή στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/icare.
·Δίνουμε όλοι το παρών στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), την Πέμπτη 26 Μαΐου ώρα 17.00, στάση Μετρό Πανεπιστήμιο (οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε') με τη συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου