Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας τελούν το 1ο ΙΚΑ (Παπαδημητρίου), Α. Φλέμινγκ & Παίδων Πεντέλης

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου
Εικοσιένα νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο  σε επίσχεση εργασίας [Παίδων Πεντέλης, Αμαλία Φλέμινγκ, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου(Παράρτημα Σισμανογλείου), ΚΑΤ, Ασκληπιείο Βούλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Πατησίων, Τζάννειο, Αγλαΐα Κυριακού, Αγίων Αναργύρων, Νοσοκομείο Σωτηρία,  Αγ. Όλγα από 19.3, Παίδων Αγία Σοφία, Γ.Κ Α. Γεννηματάς, Γ.Κ. Νίκαιας ].
Οι εφημερίες του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου δεν έχουν πληρωθεί σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι απαντήσεις των διοικητών των νοσοκομείων δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής των δεδουλευμένων. Στο ΚΑΤ από τις 14.3 συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ειδικευομένων. Από τους 213 ειδικευόμενους μπήκαν στην επίσχεση αρχικά 50 και τώρα διπλασιάστηκε ο αριθμός τους. Το νοσοκομείο έχει παραλύσει και έπονται χειρότερα, αλλά το υπουργείο δεν ασχολείται με τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες. Έχει να κόψει άλλα 50 εκατομμύρια από το κονδύλι των εφημεριών (ΦΕΚ 545/1.03.2012).

Οι ειδικευμένοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των κλινικών και των εξωτερικών ιατρείων, και φυσικά της εφημερίας. Έβαλαν χρονικά περιθώρια για ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Πολλοί συνάδελφοι ειδικευμένοι προχώρησαν σε παραιτήσεις. Οι μισθοί μας συρρικνώνονται κανονικά και αναδρομικά. Οι συνθήκες εργασίας μας χειροτερεύουν κάθε ημέρα που περνάει. Πενηντάρηδες και εξηντάρηδες επιμελητές και διευθυντές δήλωσαν ότι δεν πάει άλλο και ότι παραιτούνται από γιατροί του ΕΣΥ.
Η απάντηση της διοίκησης ήταν αποκαρδιωτική. Το νοσοκομείο αδυνατεί να στερηθεί τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, την πείρα και την αφοσίωση των γιατρών στη λειτουργία του. Είναι αναντικατάστατοι. Σαν τα φάρμακα. Αν είναι τόσο άξιοι οι συνάδελφοι και αξίζουν τόσο, γιατί τους έχεις απλήρωτους; Έτσι κι αλλιώς, με την επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων το κράτος εξοικονόμησε τόσα λεφτά! Είμαστε αναντικατάστατοι. Το νοσοκομείο αδυνατεί να στερηθεί τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, την πείρα και την αφοσίωση των γιατρών στη λειτουργία του. Ποιος δουλεύει χωρίς να πληρωθεί και μέχρι πότε θα βασιστούν στο φιλότιμό μας; Το ΕΣΥ καταρρέει και οι μόνοι που δεν ταλαιπωρούνται είναι οι πολιτικοί μας. Πρώτοι στην λίστα των περικοπών είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (άλλες διακόσιες οργανικές θέσεις θα κοπούν και θα απολυθούν άλλοι 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2014).
Οι τριακόσιοι που τους ψηφίσαμε ζουν στην κοσμάρα τους. Φτάνει η καρέκλα τους και τα προνόμιά τους να μη χαθούν. Ο λαός μπορεί να υποφέρει και να στερείται υπηρεσιών υγείας. Οι γιατροί μπορεί να είναι κακοπληρωμένοι. Ποιος νοιάζεται για την υγεία, όταν έχουμε άλλους στόχους πολιτικούς και οικονομικούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου