Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το δικό τους ΟΧΙ στη βία στο σχολείο, είπαν οι μαθητές στο 2ο Ολοήμερο Μελισσίων

          ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΑΝΤΙΔΡΩ στη βία στο σχολείο", οι μαθητές στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων ένωσαν τις φωνές τους και με την ενεργή συμμετοχή τους στα δημιουργικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Μάρτη  στο χώρο του σχολείου, είπαν το δικό τους ΟΧΙ στη βία στο σχολείο.
Συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν την μικρού μήκους ταινία "Τα μπλε γυαλιά" που είναι βασισμένη στην ιστορία του Β. Ηλιόπουλου "Στη φωλιά του Νίκου" από το βιβλίο "Μίλα μη φοβάσαι" και πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε.
Έπαιξαν παιχνίδια φιλίας και συνεργασίας. Και είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν δημιουργικά στο εικαστικό εργαστήρι που για το σκοπό αυτό είχε στηθεί στο διάδρομο του σχολείου. Οι δημιουργίες τους ισοδυναμούν με χιλιάδες λέξεις και αυτό τα λέει όλα.

Με το ίδιο σύνθημα το απόγευμα της ίδια ημέρας υλοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο η ημερίδα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με κεντρικό ομιλητή τον ψυχοθεραπευτή κ. Κων/νο Φύσσα, επιστημονικό συνεργάτη της ΕΨΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου