Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, τιμήθηκε σήμερα η εθνική μας επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, όπου εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.
Στη δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, ο οποίος τόνισε: ότι το έπος του 1821, με την θυσία των προγόνων μας χάρισε την λευτεριά, τεκμηρίωσε την συνέχεια του Ελληνισμού, υπενθύμισε παγκόσμια την υψηλή ιδιαιτερότητα στο Πνεύμα και την Ψυχή της φυλής μας. Δήλωσε την πρωταγωνιστική παρουσία του Έλληνα στην Διεθνή σκηνή ως του μόνου θεματοφύλακα αξιών με το άγγελμα Ελευθερία ή Θάνατος».

Αναφερόμενος στο σήμερα επεσήμανε ότι « οι επιχειρήσεις δοκιμάζουν τα όπλα τους στους άμαχους για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα τους και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους, οι μεγιστάνες του πλούτου ποντάρουν στον οικονομικό μας αφανισμό, οι λέξεις Πατρίδα, Ελλάδα, Εθνική κυριαρχία χάνουν την αξία τους στο βωμό της οικονομίας, της παγκοσμιοποίησης των συμφερόντων. Σε ένα κόσμο και μια κοινωνία που τα σχολεία προετοιμάζουν μετανάστες, οι νέοι δεν βλέπουν πρότυπα, που μαστίζει η ανεργία, όλοι λένε ότι οι άνθρωποι της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και κανένας από αυτούς δεν είναι ένοχος, πρέπει αναλάβουμε τις ευθύνες απέναντι στην ιστορία του αιώνιου και παγκόσμιου μηνύματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».
Την ώρα αυτή, τη δύσκολη ώρα την ώρα εφαλτήριο, την ώρα αναγέννησης, την ώρα σταθμό στην ιστορία του Έθνους, την ώρα διαπραγμάτευσης της εθνική μας κυριαρχίας εμείς οι Έλληνες προχωράμε μπροστά για την ανατροπή σε όλα, για αυτά που μας θάμπωσαν και μας ξεγέλασαν. Για αυτά που γυαλίζουν και είναι ψεύτικα, για αυτούς που λένε, κρίνουν και τίποτα και ποτέ κάνουν. Γυρίζουμε πίσω στις ρίζες μας, στις ρίζες του Έλληνα, του Χριστιανού, της οικογένειας που ανέδειξαν τα σύμβολά τους με βάση την Ελληνικότητα, την αυτοθυσία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια, μακριά από την κλεψιά και το ψέμα.»
Διαβεβαίωσε ότι δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση τη σταθερή και ενεργό στήριξή του στον αγώνα, γιατί όλοι μαζί πετυχαίνουμε.
«Πετυχαίνουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Σήμερα που η ανάγκη να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Προχωράμε στα χνάρια της ελπίδας που αφήνει πίσω του το ίχνος του ΄21 διαχρονικά, όταν μια χούφτα ανθρώπων ξεσηκώθηκε και χάρισε την λευτεριά στην Πατρίδα μας, διατρανώνουμε το μήνυμα και αγωνιζόμαστε, γιατί στην ζωή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου