Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οξυγόνο για τη τοπική δημοκρατία

η αδέσμευτη ενημέρωση μέσω του τοπικού τύπου
Δεν θα αναφερθώ γενικά στις συνέπειες στον τύπο, από την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιριών στις εφημερίδες. Όχι γιατί το θεωρώ μικρό θέμα, αλλά γιατί ο Χρήστος Ζαγκλής το αναλύει τεκμηριωμένα στο μακροσκελές άρθρο του της 3ης Μαρτίου στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, το οποίο και προσυπογράφω.
Με τρομάζει όμως η ιδέα να περιοριστεί ή να αλλοιωθεί ή να αφανιστεί ο ρόλος του τοπικού τύπου. Η χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις λειτουργία του τοπικού τύπου είναι οξυγόνο για τη τοπική δημοκρατία.
Ενημερώνει τους πολίτες, ελέγχει την εξουσία, συνεισφέρει στα κοινά. Τόσο οι εκδότες όσο και οι τοπικοί δημοσιογράφοι, που με πολύ κόπο και μεγάλη επιμέλεια παρακολουθούν χωρίς ωράρια τα τοπικά δρώμενα, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Θέλουμε τύπο αδέσμευτο και όχι χειραγωγούμενο. Αδέσμευτος όμως χωρίς φανερά έσοδα δεν γίνεται.
Γι’ αυτό προσθέτουμε και εμείς όση φωνή έχουμε να σταθούν επιτέλους όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και ας μη ξεχνούν. Έχει ήδη έρθει η ώρα της κρίσης για όλους και για όλα.

                                    Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
                                  Επικεφαλής Ανθρώπινης Πολιτείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου