Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΣΥΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

ΑΝΘ. ΓΑΖΗ 22 - Τ.Κ. 121 32 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ταχ. Κωδ.: 121 32 - Κιν.: 6977 097087

Παράρτημα: Χανίων 3Γ Μελίσσια 8040274
Αξιότιμους:
-Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
-Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλ.Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Σηφουνάκη
- Πρόεδρο Ο.Ρ.Σ.Α. κ. Ιωάννη Πολύζο  
- Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό - Αντιπεριφερειάρχη Βορ. Τομέα κ. Κων/νο Μανιάτη
- Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλία Λιακόπουλο
- Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη
Σας γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας στην 49η Συνεδρίασή του την 2-7-2003 ενέκρινε πρόταση το Γ.Π.Σ. Πεντέλης και στη συνέχεια ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υπέγραψε το Γ.Π.Σ. και ο φάκελος με το με αρ. πρωτ. 51290/7-12-2004 διαβιβάστηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υπογραφή του από το συναρμόδιο Υπουργό και μέχρι σήμερα επί οκτώ (8) χρόνια ταλανίζεται από τον έναν Υπουργό στον άλλον.
Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι στην Πεντέλη σήμερα:
o Να έχουν εκδοθεί μεμονωμένες Πράξεις κηρύξεων τμημάτων γης ως αναδασωτέες και να μπλοκάρει την εξέλιξη της υπογραφής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.)
o Περιουσίες αγορασμένες ως εντός σχεδίου σήμερα να είναι εκτός σχεδίου.
o Οικοδομές που χτίστηκαν με κανονικές άδειες σήμερα να θεωρούνται αυθαίρετες και έτσι περιουσίες να απαξιώνονται και μεταβιβάσεις ακινήτων να μη νομιμοποιούνται και η κατάσταση αυτή που καλύπτει τα 2/3 της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, μεταξύ δε των περιοχών αυτών να είναι οι κεντρικές πλατείες και οι πατροπαράδοτοι οικισμοί.

Σήμερα ο Πεντελιώτης διερωτάται να ενταχθεί στο νόμο περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, αυτό δε γίνεται αφού έχει χτίσει με άδεια, να μην ενταχθεί τότε, είναι παράνομος αφού το δασολόγιο και οι διοικητικές πράξεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας χαρακτηρίζουν το ακίνητό του ως δασικό ή αναδασωτέο.
Μπροστά σε αυτή τη διαδικασία τρέλας είναι αδιανόητο η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργού να μην παίρνει θέση και να μην υπογράφει το Γ.Π.Σ. της Πεντέλης εγκεκριμένο προ 8ετίας και να οδηγεί στην ταλαιπωρία και στη στέρηση ανάπτυξης μια ολόκληρης πόλη.
Η κατάσταση αυτή ως σύλλογος υπεύθυνος για την προστασία του περιβάλλοντος μας ανησυχεί ιδιαίτερα αφού αφήνει στην τύχη της την προστασία του Πεντελικού περιβάλλοντος.

                                                   Με τιμή
                                               Ο Πρόεδρος
                                      Απόστολος Αϊβαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου