Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σε "καλό κλίμα" συνάντηση Ιερώνυμου-Παπακωνσταντίνου για φωτοβολταϊκά

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, η οποία είχε σχέση με τη διαμάχη, που έχει προκύψει μεταξύ του υπουργείου και της Εκκλησίας, με αφορμή την πρόθεση της τελευταίας να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή της Μονής Πεντέλης.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.tovima.gr, οι δύο πλευρές που δεν είχαν ενημερώσει για τη συνάντηση, είναι φειδωλές σε πληροφορίες. Παράγοντες τόσο της Αρχιεπισκοπής όσο και του υπουργείου περιορίζονται στο να τονίζουν το καλό κλίμα, μέσα στο οποίο έγινε η συζήτηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη δηλώσει ότι θα αξιοποιηθούν ορισμένα στρέμματα για τα φωτοβολταϊκά και εν συνεχεία θα αναδασωθεί ολόκληρη η περιοχή. Ωστόσο, το ΥΠΕΚΑ έχει διατυπώσει ενστάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τής συγκεκριμένης περιοχής, παρά το γεγονός ότι η αρχιεπισκοπή υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η "Συντονιστική Επιτροπή κατά των Φωτοβολταϊκών" οργανώνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10.00 π.μ,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ι.Μ. Πεντέλης για την αποτροπή, όπως επισημαίνουν, σειράς παράνομων και ιδιαίτερα βλαπτικών προς το περιβάλλον ενεργειών που σχεδιάζει η εκκλησία αναφορικά με τις επίμονες, πιεστικές και προκλητικές επιδιώξεις της για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη Πεντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου