Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ολοκληρωμένη πρόταση πυροπροστασίας ανέπτυξε ο Δήμαρχός μας

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας για τις Δασικές Πυρκαγιές 2012

Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κων. Μανιάτη με θέμα την εφαρμογή προληπτικών μέτρων προστασίας από τις Δασικές Πυρκαγιές για την θερινή περίοδο του 2012, παρευρέθη ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, την Τρίτη 13 Μαρτίου.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι "..ανοικτά, ελεύθερα και τεκμηριωμένα θα πρέπει επιτέλους να πούμε όλοι στο Κράτος με την όποια κυβέρνηση, ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με το να ευαγγελιζόμαστε κάθε χρόνο την πρόληψη θεωρητικά. Είναι ανάγκη για ριζική αλλαγή του Σχεδίου καθώς και ριζική αλλαγή του πνεύματος της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και της συνήθειας να είμαστε άριστοι στην κρίση και άποψη και κακοί στην υλοποίηση."
Στον απολογισμό του επεσήμανε την παντελή έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Δασαρχείου, όσον αφορά στις κοπές επικίνδυνων δένδρων και τις συντηρήσεις δασικών δρόμων.
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Πεντέλης ανέπτυξε την ολοκληρωμένη πρόταση πυροπροστασίας την οποία έχει στείλει επανειλημμένως στα υπουργεία, με ιδιαίτερη αναφορά:

o Στην κατανομή επιχορηγήσεων ανάλογα με τις δασικές εκτάσεις κάθε Δήμου,
o Στις επισκευές πυροφυλακίων,
o Στις εποχιακές προσλήψεις για στελέχωση οχημάτων και πυροφυλακίων σε 24ωρη βάση, τα οποία σε υψηλούς δείκτες επικινδυνότητας θα πρέπει να βρίσκονται στα δάση.
Προέτρεψε δε τους Δήμους να προμηθευτούν κι εκείνοι δεξαμενές ελικοπτέρων, απαραίτητες στην κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς και στην αναγκαιότητα λειτουργίας των Συντονιστικών Τοπικών τους Οργάνων (ΣΤΟ).
Καταλήγοντας, επιβράβευσε ακόμα μια φορά τους εθελοντές υπενθυμίζοντας την ανάγκη στήριξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου