Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»: επαληθευτήκαμε για τα ανταποδοτικά τέλη

Δυστυχώς !!! Το μοιραίο Γιάκοβλεφ των κ.κ. Καρβουνάκη- Στεργίου συντρίφτηκε! Είχαμε επισημάνει, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο άρθρο μας στις
12-01-2012, ότι η απόφαση για τα δημοτικά τέλη, που πήρε ο Δήμαρχος με την πλειοψηφία του, ήταν πτήση χωρίς όργανα, στα τυφλά, όπως στο μοιραίο αεροπλάνο Γιάκοβλεφ που συντρίφτηκε στα Πιέρια πριν από 15 έτη περίπου. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε!!!
Οι πιλότοι κ.κ. Καρβουνάκης και Στεργίου οδηγούσαν στα τυφλά, χωρίς όργανα και δυστυχώς η πτήση δεν περιορίζεται μόνο στο διάδρομο των ανταποδοτικών τελών!
Η μια μετά την άλλη ακυρώνονται οι αποφάσεις τους στην Περιφέρεια.
Μετά την ακύρωση της άστοχης απόφασης για το δάνειο των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που έθετε σε εικοσιπενταετή (!) επιτήρηση μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, ακυρώθηκε και η απόφαση για τα ανταποδοτικά.
Επισημαίνουμε και πάλι, για να γίνει κατανοητό από όλους,

ότι ανταποδοτικά σημαίνει έσοδα που εισπράττονται από τους Δημότες και ισούνται με έξοδα που διατίθενται για τους Δημότες. Θέλει, είναι αλήθεια, προσεκτική μελέτη. Δεν είναι δύσκολο όμως και είναι σίγουρο ότι μπορεί να προκύψει και μείωση των ανταποδοτικών τελών. Ο Δήμος μας έχει υψηλά ανταποδοτικά τέλη. Είναι από τους ακριβότερους.
Αναφορικά με το δημοτικό φόρο της Ν.Πεντέλης επαναφέρουμε την πρόταση:
Να γίνει ενιαίος για όλο το Δήμο δηλ. 0.17 συντελεστής για όλους. Ο Δήμος είναι ένας, ενιαίος, και επιβάλλεται η ίση μεταχείριση προς όλους.
Συζητήσιμο θα μπορούσε να είναι και ύστερα από ευρεία διαβούλευση αν θέλουμε, όπως συμβαίνει με το 0,50 στα Μελίσσια, να υπάρχει αντίστοιχος συντελεστής 0,30 ή 0,35 για τη Ν. Πεντέλη. Είναι ευνόητο ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό για έργα αποκλειστικά της παραμελημένης Ν.Πεντέλης. Γιατί τι νόημα έχει να αποφασίζει ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο για έργα όταν κανένα από αυτά δεν έρχεται στο Δ. Σ. γιατί η Διοίκηση δεν το φέρνει;

                                                   Για το Συνδυασμό
                                     Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου