Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διάλεξαν την ώρα και τη στιγμή …

Την ώρα που σύσσωμη η Αντιπολίτευση, το μισό Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν στους δρόμους κατά των φωτοβολταϊκών, το υπόλοιπο μισό, η παράταξη της δημοτικής αρχής, συνεδρίαζε για να αποφασίσει το ύψος της δαπάνης για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Μπορούσαν να είχαν ορίσει οποιαδήποτε άλλη ωρα. Αλλωστε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντινου το ζήτησε σε τηλεφωνική του επικοινωνία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά αν ήταν μέχρι εδώ, θα είχε μόνο το στοιχειό της σηματοδότησης της ενέργειας-επιλογής σε σχέση με το θέμα των φωτοβολταϊκών, που κανένα δεν θα παραξένευε γιατί η στάση του Δημάρχου στο θέμα αυτό ήταν σε όλους γνωστή.
Όμως στο εν λόγω Συμβούλιο της 22ας Μαρτίου εισήχθη ως κατεπείγον θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης αυτό της έκτακτης χρηματοδότησης των ΟΤΑ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011.
Όπως δήλωσε ο κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών έλαβαν γνώση στις 19 Μαρτίου της σχετικής εγκυκλίου, άρα δεν μπορούσε να ήταν θέμα τακτικής ημερήσιας διάταξης, γιατί η πρόσκληση είχε ήδη αποσταλεί.. Το γνώριζαν όμως στις 20 Μαρτίου, όταν ζητήθηκε η αναβολή του Συμβουλίου της 21ης λόγω φωτοβολταϊκών.
Αφού είχαν σκοπό να το εισάγουν εκτάκτως, γιατί επέλεξαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην έχουν παρούσα την αντιπολίτευση; Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντινου, έπειτα από συνεννόηση και με τους υπόλοιπους επικεφαλής είχε διαβεβαιώσει την Πρόεδρο ότι σύσσωμη η Αντιπολίτευση θα προσερχόταν οποιαδήποτε ώρα, πλην βεβαίως αυτής της διαμαρτυρίας κατά των φωτοβολταικων.
Φοβήθηκαν κάτι ή ήθελαν να αποκρύψουν κάτι; Θεωρούν την Αντιπολίτευση περιττή;

Πάντως δεν έχουν πείσει ότι είναι επαίοντες και μην επαίρονται. Με την ενέργειά τους αυτή έδειξαν ακόμη μια φορά ότι δε σέβονται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Γιατί η Αντιπολίτευση είναι από τους βασικότερους θεσμούς τη Δημοκρατίας. Για άλλη μια φορά έδειξαν το αυταρχικό τους πρόσωπο.
Την απαρτία όμως του Συμβουλίου τη συγκεκριμένη μέρα με έξωθεν του χώρου τους παρουσία, με αντιπολιτευόμενο σύμβουλο μπόρεσαν να συμπληρώσουν,
Δε σεβάστηκαν τη δήλωση του, ότι ψηφίζει (καλώς επραξε,και μείς θα ψηφίζαμε αν υπήρχε η απαραίτητη ενημέρωση) με την προϋπόθεση να ενημερωθεί το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;
Αλήθεια γιατί δεν ενημερώσατε το Δ.Σ. στις 26 Μαρτίου κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε των Οικονομικών, κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου;


Υ.Γ.: Από την εγκύκλιο του Υπουργείου προκύπτει ότι έως τις 26 Μαρτίου οι υπηρεσίες του Δήμου όφειλαν να αποστείλουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της 31ης Δεκ 2011,ενώ το αίτημα του Δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι έως 10 Μαΐου
                                                 Ανθρώπινη Πολιτεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου