Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Έλεος!!! Νέο ατύχημα στην Αργυροκάστρου

Κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου, αγανακτισμένοι   & "απηυδησμένοι" από το νέο σφοδρό ατύχημα που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στη διασταύρωση Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου, κατά το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά μια οδηγός και απειλήθηκαν άμεσα αρκετοί διερχόμενοι πολίτες, παρακάλεσαν το "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" να αναρτήσει την επιστολή διαμαρτυρίας που συνέγραψαν.
Αν και το θέμα αφορά τον όμορο Δήμο Βριλησσίων, λόγω της σημασίας του θεωρήσαμε πως είναι επιβεβλημένο να δημοσιευτεί, επειδή λίγο πολύ όλοι κινούμαστε εκεί με τα οχήματά μας, προκειμένου να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής: 
Από τότε που ο δήμαρχος αντιδρόμησε με εικονική μελέτη το πάνω τμήμα της Εθνικής Αντιστάσεως, χιλιάδες αυτοκίνητα κάνουν κύκλους στην ενδοχώρα των Βριλησσίων και οδηγούνται μέσω της οδού Αργυροκάστρου στο επικίνδυνο σταυροδρόμι.
 Είναι απλώς θέμα χρόνου να εμπλακούν παιδιά σε ατύχημα, επειδή η Ταϋγέτου περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία. Ενώ άλλοι δήμαρχοι πεζοδρομούν τους δρόμους μπροστά από σχολεία, ο δήμαρχος Βριλησσίων στέλνει χιλιάδες αυτοκίνητα επάνω στους μαθητές.
Βαρεθήκαμε να διαμαρτυρόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος μας περιφρονεί όταν του διατυπώνουμε την αγωνία μας. Είναι αγενής και κοιτάζει με ψυχρό και ειρωνικό ύφος το ταβάνι όση ώρα του μιλάμε. Σαν να μην έχει απέναντί του δημότες, αλλά σκουπίδια. Αγανακτήσαμε και με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, που στέκουν επί ώρες αμίλητοι στα δημοτικά συμβούλια σαν άβουλα όντα. Μας εκπλήσσει η ατολμία τους να αρθρώσουν λόγο μπροστά στον δήμαρχο, λες και δεν επιθυμούν να αμφισβητήσουν τον χαρισματικό και οραματιστή ηγέτη τους, τον οποίο εμείς οι άθλιοι δημότες των Βριλησσίων υπονομεύουμε.
Είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ηθικοί αυτουργοί των συνεχών ατυχημάτων, αφού με την ψήφο τους κινδυνεύουν άμεσα παιδιά. Τους προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση θυμάτων, που δυστυχώς θα υπάρξουν, θα λογοδοτήσουν και θα αντιμετωπίσουν την οργή μας.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι λειτούργημα, αν είναι ανίκανοι να το τιμήσουν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θα ρυθμίζουμε με δικά μας μέσα την κυκλοφορία. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με πολιτικές ασημαντότητες και φυσικά δεν θα τους επιτρέψουμε να σκοτώσουν τα παιδιά μας.
Τεράστια ευθύνη φέρουν και οι φωστήρες της αξιολύπητης τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Με τον ρυθμό που γίνονται πλέον τα ατυχήματα πλησιάζει η ήμερα που θα τους καταλογιστούν ποινικές ευθύνες. Στο επικίνδυνο σταυροδρόμι συρρέουν καθημερινά μέχρι 4.500 αυτοκίνητα μέσω των οδών Αργυροκάστρου και Ταϋγέτου. Το νούμερο το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους, επειδή οι ίδιοι έκαναν τις ενόργανες μετρήσεις. Τι περιμένουν και τις κρατούν στο συρτάρι; Είναι μεγάλη ατυχία να μην υπάρχει ούτε ένας επαρκής επιστήμονας σ’ αυτή την ξεπεσμένη και ανεύθυνη υπηρεσία, που να είναι ικανός να αξιολογήσει τις παραπάνω τραγικές μετρήσεις. Απ’ ότι φαίνεται, αυτοί που τελικά θα τις λάβουν υπόψη τους θα είναι οι δικαστές που θα τους στείλουν στη φυλακή.
Στα προηγούμενα ατυχήματα τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα γκρέμιζαν πάντα την πινακίδα με τα ονόματα των οδών στο σταυροδρόμι Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου. Αυτή τη φορά η πινακίδα γλίτωσε, επειδή τα αυτοκίνητα πέρασαν ξυστά δίπλα της. Έτσι, οι υπεύθυνοι της τεχνικής υπηρεσίας δεν θα κουραστούν να την αντικαταστήσουν. Το λέμε για να μην τους αποσπούμε από τις «σοβαρές» κυκλοφοριακές μελέτες που εκπονούν κατά παραγγελία του Δημάρχου. Τέτοια ήταν και η μελέτη των λίγων αράδων, που έκαναν για να δικαιολογήσουν την αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως. Αν τους ρωτήσετε πόσα αυτοκίνητα περνούσαν από εκείνο τον δρόμο πριν την αντιδρόμηση δεν ξέρουν να σας πουν, επειδή δεν έκαναν καμία μέτρηση. Απλώς περνούσαν από εκεί μετά τα ψώνια από τον γειτονικό Βερόπουλο και έκοβαν κίνηση. Όταν κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης ζητήσαμε από τον Δήμαρχο εξηγήσεις για την εικονική μελέτη, που μοιάζει περισσότερο με τηλεγράφημα, αυτός μας απάντησε: «Έτσι κάνουμε εμείς τις μελέτες στα Βριλήσσια». Αυτό λέμε και εμείς. Ότι κατάντησε τριτοκοσμική πόλη τα Βριλήσσια και καμαρώνει κι από πάνω.

                  Ομάδα κατοίκων οδού Αργυροκάστρου
Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες θα ζητήσουμε από τους υπευθύνους των υπουργείων παιδείας και προστασίας του πολίτη να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας των μαθητών που κινδυνεύουν. Θα ζητήσουμε, επίσης, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στηρίζει τον Δήμαρχο, να του υποδείξει να μην εκθέτει παιδιά σε κινδύνους

Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω ενήλικες κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου:

Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Ειρήνη Αποστολάκου, Κώστας Τσούβαλης, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Brell Kerstin, Χρήστος Χατζηχρήστος, Βαρβάρα Δελαπόρτα, Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Αθηνά Χουσιάδα, Γιώργος Χουσιάδας, Αργυρώ Χουσιάδα, Βασιλική Χουσιάδα, Λητώ Χουσιάδα, Γιώργος Τσαλίκης, Σωτήρης Ποταμίτης, Αγγελική Ποταμίτη, Κώστας Ποτεμίτης, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Σταμάτης Ζαφειρόπουλος, Στέφανος Ζαφειρόπουλος, Αναστασία Κουμούλα, Γιάννης Καμάρας, Κλεονίκη Καμάρα, Αλέξανδρος Καμάρας, Σταύρος Καμάρας, Βασίλης Καλομπάτσος, Κωνσταντίνα Αγγέλη, Γιάννης Καλομπάτσος, Ηρώ Καλομπάτσου, Παύλος Καλομπάτσος, Αργυρώ Καλομπάτσου, Χρύσα Κυριάνο, Δημήτρης Φυζακτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου