Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ομόφωνο το ψήφισμα του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π, για το Πεντελικό

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή παρέμβαση στο Πεντελικό όρος πέραν αυτής της αναδάσωσης, ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).
Στην απόφαση αυτή προσανατολίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ αφού προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Γιώργου Πατούλη, του Αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ του Συνδέσμου, αλλά και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Κατά των Φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό. Όλοι συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε ενέργεια αντίθετη στο καθεστώς προστασίας του βουνού ή ανάπλασής του από τις καταστροφικές πυρκαγιές, είναι καταδικαστέα και απορριπτέα, στάση που θα επικυρωθεί και με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων μελών.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα στάση του Σ.Π.Α.Π, εξέφρασε την άποψη ότι απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς επιστημονική, κοινωνική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση.

 «Πρωταρχικός ρόλος μας είναι να περιφρουρούμε οτιδήποτε αφορά στο περιβάλλον. Σεβόμαστε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας αλλά όχι όταν αυτό γίνεται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος» ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Στους φόβους που εκφράστηκαν από εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Κατά των Φωτοβολταϊκών, ότι ενδεχομένως οι εξελίξεις να προλάβουν τις όποιες ενέργειες του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν έχουμε χάσει καθόλου χρόνο. Αντιθέτως, έχοντας τις δηλώσεις του φορέα της επένδυσης, τις απόψεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και αφού μέσα από το διάλογο συγκεντρώσουμε όλες τις απόψεις της κοινωνίας, ο Σ.Π.Α.Π θα βγει τεκμηριωμένα, βάσει στοιχείων, και ως εκφραστής της κοινωνίας και θα τοποθετηθεί».
Ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε, επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο και για τις έγγραφες ερωτήσεις του Συνδέσμου προς τις Αρμόδιες Αρχές, Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας επίσημη ενημέρωση σχετικά το θέμα των αποκαλύψεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Βάσει των ισχυρισμών του οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονταν πίσω από εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1995 – 1997, διετία κατά την οποία, μεταξύ άλλων, είχαν ξεσπάσει και οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη. Το Δ.Σ αποφάσισε ο Σ.Π.Α.Π πρέπει να επιμείνει στο θέμα με νέα επικοινωνία προς το νέο πλέον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Το Δ.Σ ενέκρινε, επίσης, την αντικατάσταση του Συντονιστή του Συνδέσμου Μιχάλη Χρηστάκη, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου από τη Μαρία Καπασσά, Ειδική σύμβουλο στο Δήμο, όπως, επίσης, τον ορισμό της Ελένης Χρυσικοπούλου, ειδικής συνεργάτιδας του Δήμου, στη θέση της αναπληρώτριας Συντονιστή.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νικόλαος Παναγιώτου, τα μέλη της Ε.Ε Βλάσης Σιώμος, Κυριάκος Κοντάκης, τα μέλη του Δ.Σ Στέφανος Τσιπουράκης, Λεωνίδας Ψυχοπαίδας, Γρηγόριος Ίσσαρης, Μαρία Γώγου, Αθανάσιος Μαργέτης, Νικόλαος Τζιλιγκάκης, και Γιάννης Μαγκαφώσης, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Χρήστος Καλαποθαράκος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Πεντέλης Μανώλης Γραφάκος, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου