Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σε συμμορία ληστών, κινηματογραφικός παραγωγός που διέμενε στην Πεντέλη!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον χώρο του θεάματος και του κινηματογράφου η είδηση ότι αναζητείται από την αστυνομία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ο γνωστός Έλληνας παραγωγός Αλέξανδρος Σπέντζος, ηλικίας 60 ετών.
Ο Αλέξανδρος Σπέντζος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές» που επικαλείται σε ρεπορτάζ του ο Παναγιώτης Βλαχουτσάκος το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου www.zougla.gr, να διέμενε μαζί με τον αρχηγό της μεγάλης σπείρας ληστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει μία ανθρωποκτονία και εμπλέκονται σε ληστείες και κλοπές που διεπράχθησαν σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία εμπλοκή του γνωστού παραγωγού στη συμμορία, ωστόσο σε έρευνα που έγινε από την αστυνομία σε οικία στην Πεντέλη, στην οποία διέμενε μαζί με τον αρχηγό της σπείρας Μ. Κ., ηλικίας 31 ετών, βρέθηκαν 71 κιλά κάνναβης.
Το χρονικό

Η δυσώδης υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται μετά την εξάρθρωση της οργανωμένης σπείρας ληστών από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει πληθώρα ενόπλων ληστειών και κλοπών.
Τα μέλη, κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού, επέλεγαν σπίτια σε απομακρυσμένες περιοχές, με λιγοστή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ η επιλογή των στόχων τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι η συμμορία διέπραξε 22 ληστείες και τέσσερις κλοπές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια.
Το κέρδος διόλου απογοητευτικό, μια και η λεία που αποκόμισαν από τις ανωτέρω ληστείες ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, ενώ, πέρα από το χρηματικό «έπαθλο», είχαν «αμείψει» τους εαυτούς τους με πολλά κινητά τηλέφωνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πληθώρα κοσμημάτων, μεγάλο αριθμό τηλεοράσεων και φορητών υπολογιστών αλλά και αρκετά ρολόγια υψηλής αξίας.
Παράλληλα, σε τέσσερις περιπτώσεις, προκειμένου να διαφύγουν από το «σημείο δράσης», είχαν αφαιρέσει και ισάριθμα αυτοκίνητα που ανήκαν στα θύματά τους.
Ο αρχηγός και η δολοφονία
Η δράση της οργάνωσης άρχισε να «ξετυλίγεται» μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας, ονόματι Μ. Κ.. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό από την Αλβανία, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας.
Αστυνομικές «πηγές» αναφέρουν στη zougla.gr ότι ο Μ.Κ. παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην οργάνωση και αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθούνταν κατά την τέλεση των ληστειών.
Ωστόσο, σημαντικότερο εύρημα της αστυνομικής έρευνας αποτελεί η ταυτοποίηση του Μ.Κ. ως του δράστη που στις 22 Ιανουαρίου πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα 68 ετών, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται να τον ληστέψουν, βγήκε στον κήπο του σπιτιού του και ήρθε αντιμέτωπος με τρία μέλη της σπείρας.
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του, όταν ένας από αυτούς (ο Μ. Κ., όπως διαπιστώθηκε) σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.
Ο παραγωγός
Οι εκπλήξεις όμως για τους άντρες της Ασφάλειας δεν είχαν τελειωμό. Έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν ότι ο αρχηγός της συμμορίας έμενε στο ίδιο σπίτι με τον γνωστό παραγωγό Αλέξανδρο Σπέντζο, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναζητείται για να συλληφθεί.
Τα ερωτήματα που καλούνται τώρα να απαντήσουν τα «λαγωνικά» της ΕΛ.ΑΣ. είναι αν ο γνωστός παράγοντας του κινηματογράφου γνώριζε για τις δραστηριότητες του συγκατοίκου του και αν εμπλέκεται και ο ίδιος στη συμμορία.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει σχηματισθεί εις βάρος του δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου