Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πρώτη σημαντική νίκη της Συντονιστικής Επιτροπής

            Απών ο κ. Στεργίου από την προσπάθεια,
υποκριτικός και αποπροσανατολιστικός ο ρόλος του...
Δεν πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε με τη στήριξη των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία θα μπορούσε να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό σε αναδασωτέα και περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή έκτασης 3,500 στρεμμάτων.
Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα, ο ρόλος της συντονιστικής μας επιτροπής υπήρξε καταλυτικός. Ομαδικά, μεθοδικά, με συντονισμένες ενέργειες, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε αιρετούς, φορείς και πολίτες, τόσο της πόλης μας, όσο και ευρύτερα. Έτσι κατορθώσαμε όλοι μαζί, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών, να κερδίσουμε την πρώτη φάση του αγώνα.
Τα βάλαμε με τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, την ηγεσία της εκκλησίας, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφερόντουσαν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Πεντέλη, τα μέσα ενημέρωσης που δεν πρόβαλαν την προσπάθειά μας και ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!
Όμως δεν εφησυχάζουμε, ούτε σταματάμε την προσπάθεια. Κερδίσαμε μια μάχη.
Μας ικανοποιεί σε αυτή τη φάση το γεγονός ότι η τροπολογία δεν έγινε δεκτή. Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο. Μας ανησυχούν όμως ιδιαίτερα αυτά που ακούσαμε περί ωρίμανσης του όλου έργου, και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ωρίμανση που να αφορά σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό δεν περνάει.
Ο αγώνας πλέον συνεχίζεται από νέα αφετηρία με σαφείς και συγκεκριμένους στόχους:  
Α. Να λυθεί οριστικά το ιδιοκτησιακό με την Ι.Μ.Πεντέλης, όπως ορίζεται στους Ν.1700/87 και 1811/88.
Β. Να προωθηθεί η αναδάσωση στο Πεντελικό, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τα Π.Δ. προστασίας και τα ΦΕΚ των αναδασώσεων.
Σε αυτή τη βάση η συντονιστική μας επιτροπή συνεχίζει πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα, μαζί με όλο αυτό το δίκτυο πολιτών, αυτοδιοικητικών φορέων, συλλόγων και κομμάτων, των οποίων η συνεισφορά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος υπήρξε κεφαλαιώδους σημασίας
Δεν μπορούμε όμως να μην στηλιτεύσουμε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο του κ. Στεργίου. Ήταν παντελώς απών. Προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία δίνοντας χρόνο στην Εκκλησία και τα συμφέροντα που ενδιαφερόντουσαν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό για να οργανωθούν. Περιορίστηκε να «ψελλίζει» και μάλιστα υποκριτικά, ότι είναι κατά των φωτοβολταϊκών, χωρίς να κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κατά των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου