Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας μετά τις ...εκλογές

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι σοβαρές ενστάσεις αρκετών βουλευτών από όλα τα κόμματα που διατυπώθηκαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, για το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε εκτάσεις της Εκκλησίας στο Πεντελικό Ορος, είχαν ως αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να μην κάνει δεκτή τη σχετική τροπολογία.
Το θέμα ήρθε στη Βουλή μετά την κατάθεση τροπολογίας από τους βουλευτές Γιώργο-Ερνέστο Χαραλαμπόπουλο του ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ και απασχόλησε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να την αντιμετώπισε θετικά.
Και το "ΕΘΝΟΣ" (η άλλη "εφημερίδα της κυβερνήσεως Παπαδήμ(ι)ου"), αναφέρει στον τίτλο της ότι οδεύει "προς απόσυρση η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας".
Η κοινή εισήγηση, τονίζει, του ΕΡΝΕΣΤΟΥ Γ.Χαραλαμπόπουλου του ΠΑΣΟΚ και του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη της ΝΔ για τη δυνατότητα της Εκκλησίας να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό όρος, σε έκταση 3.500 στρεμμάτων,αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, παρά το διακομματικό της χαρακτήρα.

Ο εισηγητής βουλευτής ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε συνεννόηση όχι μόνο με τον εισηγητή της ΝΔ αλλά και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει την αναδάσωση μεγάλης έκτασης και στη συνέχεια τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το όφελος της οποίας θα διοχετεύσει στο αποστολικό έργο της Εκκλησίας», είπε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.
Ωστόσο, ο κ.Βαρβιτσιώτης δεν αναφέρθηκε στο θέμα και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης ανέφερε ότι η τροπολογία τελικά οδεύει προς απόσυρση, γιατί «φαίνεται ότι τα τσούγκρισαν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
«Σκανδαλώδη», χαρακτηρίζει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, για την «παράδοση 23.500 στρεμμάτων, στην Πεντέλη, στην Εκκλησία και σε ιδιωτικά συμφέροντα».
«Τον τελευταίο λόγο, θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία, την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο», ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκης προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα, η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου