Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο

                       Οπως ανέτειλε από τον Υμηττό

Απάντηση από τον κ. Π. Μούστρη

Aναρτήσατε  σχόλιο του κ. M. Γραφάκου, στο οποίο χαρακτηρίζει το δήμαρχο κ. Δ. Στεργίου - Καψάλη ως "παραπλανητή", σε σχέση με τις θέσεις των παιδικών σταθμών  που μας χορήγησε η ΕΕΤΑ.
Δεν εκπλήσσει η επιφανειακή αντιμετώπιση του θέματος από τον κ. Γραφάκο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι ο  Δήμος προσέφερε στην ΕΕΤΑΑ και εξασφάλισε την αποδοχή για επιδότηση 435 θέσεων,αφού εκτίμησε τη δυναμικότητα των εγκαταστάσεων και τις δυνατότητες του Δήμου,από πλευράς υποστήριξης. Ο αριθμός αυτός είναι ο 5ος ή 6ος μεγαλύτερος από τους 66 Δήμους της Αττικής.Μετά την έγκριση αυτή,και μετά από  συνεχείς και έντονες  προσπάθειες,που λόγω των πολλών απαλλαγών και των  χαμηλών τροφείων που επιβάλλει ο δήμος  υπήρχε απροθυμία υποβολής αιτήσεων από τις μητέρες, ο Δήμος όμως,παρά ταύτα,  κατάφερε να υποβληθούν 450 αιτήσεις.
Από τις αιτήσεις αυτές προεγκρίθηκαν 334.
Στη συνέχεια η ΕΕΤΑΑ κατέταξε σε ενιαίο  πίνακα όλες τις υποψήφιες δικαιούχες της Αττικής, κατά φθίνουσα σειρά,με βάση τη μοριοδότηση κάθε δικαιούχου.Από τον πίνακα αυτό κάλυψε το συνολικό  αριθμό των 3100 θέσεων, περίπου, που διέθεσε για την Αττική. Σε κάθε δήμο παραχωρήθηκαν οι υποψήφιες που περιλαμβάνονταν στον  πίνακα  αυτόν. Οι υπόλοιπες κατατάχθηκαν ως Επιλαχούσες. Εάν δοθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση, ανάλογα με το ύψος της, μπορεί να περάσουμε και τις 300 θέσεις. Είθε...
Αυτά για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας και για να σχηματίσουν αντικειμενική εικόνα για το ποιος είναι "παραπλανητής" και ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του Δήμου.

                                                Παναγιώτης Μούστρης
                 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Πεντέλης

Στεργίου ο "παραπλανητής"!!!

«Επειδή ο κ. Στεργίου συνεχίζει να παραπλανεί τους πολίτες για το θέμα των παιδικών σταθμών, διευκρινίζουμε τα εξής:
Δικαιούχοι της επιδότησης του προγράμματος Βρεφονηπιακών Σταθμών μέσω ΕΕΤΑΑ είναι οι μητέρες και όχι οι Δήμοι!
Το γεγονός ότι από τις 444 διαθέσιμες θέσεις που είχε ο Δήμος μας, βάση των δομών που διαθέτει, καλύφθηκαν μόνο οι 39, πρέπει να προβληματίσει του ιθύνοντες του Δήμου για την αποτελεσματικότητά τους.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία συνεννόησης του Υπουργείου Απασχόλησης και της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετέχει ενεργά και ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού μας και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
κ. Βλάσσης Σιώμος. Εκτιμούμε ότι μετά την κατάληξη των συζητήσεων, οι επιδοτούμενες θέσεις θα αυξηθούν κατά 20.000, από τις οποίες το 50% θα αφορά την Αττική.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Για άλλη μια φορά, στην 1η Γραμμή κατάσβεσης πυρκαγιάς

O Δήμος Πεντέλης δυναμικά «παρών» για μια αξιοπρεπή Αυτοδιοίκη​ση

Στην πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το ΥΠΕΣ, συμμετείχε δυναμικά ο Δήμος μας στον αγώνα του για τα αυτονόητα.
Αγωνιστήκαμε στην πρώτη γραμμή, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πεντέλης με το Δήμαρχο Στεργίου μπροστά, για να επιτύχουμε τα αυτονόητα για την Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που υπηρετεί. Αυτονόητα όπως:
- Καθαριότητα στην Αυτοδιοίκηση.
- Δωρεάν Βρεφονηπιακοί Σταθμοί για όλους.
- Αυτοδιοικητικές, Κοινωνικές και Διοικητικές Υπηρεσίες Ευρώπης.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσους συμμετέχουν στον Αγώνα μας και καλούμε όλους τους Πεντελιώτες να είναι μαζί μας, για το καλό της πόλης μας και της ποιότητας ζωής μας.
Δηλώσεις Δημάρχου Δ.Στεργίου-Καψάλη:
Ο Δήμος Πεντέλης είναι εδώ σύσσωμος με τους εργαζόμενους για να πει μια λέξη,
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Και αυτό το «φτάνει πια» δεν αντιπροσωπεύει μόνο εμάς, αντιπροσωπεύει κυρίως τις κοινωνίες, οι οποίες κυρίως με την λειτουργία του Κράτους έχουν οδηγηθεί σήμερα σε μια Αυτοδιοίκηση που δεν μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα. Και να διακυβεύεται εκτός των άλλων και η δουλειά των εργαζομένων μας. Λέμε λοιπόν εδώ, από την πλατεία Κλαυθμώνος ότι θα αντισταθούμε σε όλα τα επίπεδα με όλες μας τις δυνάμεις για μια αξιοπρεπή Αυτοδιοίκηση που ξέρει, που μπορεί να προσφέρει στις κοινωνίες

Στο συλλαλητήριο της Π.Ε.Δ.Α & η "Πεντέλη Εν Δράσει"

Η Δημοτική κίνηση Πεντέλη Εν Δράσει συμμετείχε χθες στο Παναττικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας των Δήμων.
Η μεγάλη συμμετοχή των Δήμων και των εργαζομένων στη συγκέντρωση και την πορεία, είναι μήνυμα στη κυβέρνηση ότι τα μέτρα που ετοιμάζει να περάσει τον Οκτώβριο θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντι της.
Οι προσπάθειες τρομοκράτησης, όπως οι συλλήψεις και η προσαγωγή των οδηγών απορριμματοφόρων από αστυνομικές δυνάμεις, δεν βρίσκουν καμία απήχηση. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και δεν μπορούν να αποτελέσουν φραγμό στη λαϊκή οργή.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα από οικονομικά τρικ και διαβεβαιώσεις να υποστείλει κάθε κινητοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα όργανα της Αυτοδιοίκησης πρέπει να απορρίψουν τέτοιες πρακτικές μεθόδευσης και ενωτικά να αγωνιστούν διότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο μνημόνιο 3 και σε νέα πακέτα περικοπών.
Καλούμε την ΚΕΔΕ στο σημερινό έκτακτο συνέδριο της να μην καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα εξόντωσης της Αυτοδιοίκησης, να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα, να μην αποδεχτεί να ξεκινήσει η στάση πληρωμών από τους δήμους και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση στη Τ.Α.

Παρέμβαση κόντρα στις περικοπές που τσακίζουν το λαό

Για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους που σήμερα και αύριο θα είναι κλειστοί και ειδικότερα για τα ζητήματα χρηματοδότησης και στήριξης των κοινωνικών υπηρεσιών, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στους δήμους της Αττικής εξέδωσαν ανακοίνωση.
                                 Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δύο χρόνια, περίπου, από τις τοπικές εκλογές και την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" επιβεβαιώνεται η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Ερχεται να συνδράμει το κεφάλαιο στην επίθεση που κλιμακώνει σε βάρος του λαού.
Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει αποστολή την υλοποίηση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, με την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, με την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγησης και ενσωμάτωσης εργαζομένων και εργατικών/λαϊκών στρωμάτων.
Αυτή η στρατηγική στους Δήμους της Αττικής εφαρμόζεται με την πλήρη συναίνεση των τοπικών διοικήσεων και ανεξάρτητα από ποια πολιτική δύναμη ηγεμονεύει, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΣΥΝ.
Η διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" έχει προσαρμόσει ήδη τις δομές σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών στη βάση των παρακάτω επιδιώξεων:

Η "προσαρμογή" των ...ΣΑΜΑΡοπαρμένων !

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ


από Αναστασης Φετ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Θα χειρουργούν ανασφάλιστους, «Σισμανόγλειο», «Α. Φλέμινγκ» & «Παπαδημητρίου»!

Με πρωτοβουλία του ΙΣΑ & της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα
Νέοι κρίκοι προστίθενται στην Αλυσίδα Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους Ανασφάλιστους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Η διοίκηση των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παπαδημητρίου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα δημόσιας περίθαλψης.
Η οικοδόμηση ενός μικρού συστήματος υγείας και προσφοράς μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αποτελεί φιλοδοξία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει δημιουργήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
«Οπως με τα επτά παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ανασφάλιστους, έτσι επιθυμούμε με τη δημιουργία αυτής της Αλυσίδας Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση που διαφαίνεται ως απόρροια της οικονομικής κρίσης», σχολιάζει.
Η ιδέα γεννήθηκε με την έναρξη της εθελοντικής συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, τον Ιούλιο του 2012, η οποία εξασφάλισε, χάρη και σε χορηγίες ογκολογικών φαρμάκων, κάθε Τετάρτη απόγευμα τη δωρεάν χορήγηση θεραπείας σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Ετσι, ακολούθησε στις αρχές Αυγούστου ένα κάλεσμα προς την ιατρική κοινότητα και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Αγγέλα Παπάζογλου» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Η «Αγγέλα Παπάζογλου», είναι μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.
Η Άννα Βαγενά συζητά μετά το τέλος
 της παράστασης, με την τελευταί
σήμερα εν ζωή στη Νέα Έφεσο
 υπέργηρη Σμυρνιά, που παιδάκι
έζησε τη Mικρασιατική Kαταστροφή

Την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα»,
«το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια».
Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη.
Τον εκπληκτικό μονόλογο της Σμυρνιάς τυφλής ρεμπέτισσας συμπυκνώνει και παρουσιάζει συνταρακτικά η 'Αννα Βαγενά, δίνοντας ένα μάθημα ιστορικής μνήμης 30 ετών.
Η Αγγέλα Παπάζογλου ανασταίνει την άκαυτη και την καμμένη Σμύρνη μιλώντας κατ' ευθείαν στις καρδιές μας.
Φέτος, που συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιούνται παραστάσεις με το έργο του Γιώργη Παπάζογλου, «Αγγέλα Παπάζογλου».

Διαρκής & λυπηρή απομάκρυνση της «υπεύθυνης Αριστεράς», από την Αριστερά!

       Οι φανατικοί Μπέρια της «ανοιχτής κοινωνίας»!!!
του Νικόλα Σεβαστάκη
H ανακύκλωση του «φιλελεύθερου Κέντρου». Διαρκής και λυπηρή απομάκρυνση της «μεταρρυθμιστικής» και «υπεύθυνης Αριστεράς» από την Αριστερά. Ήδη όμως από τις μέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου, στα διαδικτυακά στέκια αυτού του χώρου, παρατηρούσε κανείς να νεκρανασταίνονται μια μια οι ευρεσιτεχνίες του μπλερισμού ή της «προοδευτικής» συνέχειας του θατσερισμού. Να, για παράδειγμα, οι προ εικοσαετίας αναλύσεις περί ύπαρξης δύο κοινωνιών, της καθυστερημένης και αργόστροφης και της άλλης, της κοινωνίας των παραγωγικών και ευφυών που δεν τους αφήνουν να διακριθούν και να ηγηθούν.
Τώρα ωστόσο τα ίδια ξόρκια επαναλαμβάνονται σε συνθήκες μακάβριας πτώσης της μεσαίας τάξης και οικονομικής εξάντλησης για μεγάλα τμήματα του λαού. Και σε ένα περιβάλλον επανεμφάνισης των συσσιτίων και με 1.200.000 ανέργους ξενίζει ακόμη περισσότερο ο υπερβατικός οίστρος των οπαδών του «δυναμικού Κέντρου». Ενώ μαζί με αυτήν επιστρέφει και ο μύθος της ευεργετικής ιδιωτικοποίησης ως να μην υπήρξε καμιά μεγάλη κρίση, κανένας ισχυρός κλονισμός στα δόγματα και στις λειτουργίες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Η λύση του κοινωνικού προβλήματος επαφίεται στη φαντασίωση της ανεμπόδιστης ροής ιδιωτικών επενδύσεων πίσω από την οποία κρύβεται δυστυχώς αυτό που δήλωσε προ κάποιων εβδομάδων η Μέρκελ: ότι για τους αποτυχημένους της νότιας Ευρώπης το πρότυπο θα έπρεπε να είναι η… Ινδονησία!
Έτσι λοιπόν ο όψιμος ευρωπαϊσμός φτάνει στο σημείο της θλιβερής του αυτοαναίρεσης, προτρέποντας στη γενική εκποίηση όλων όσων άξιζαν στην ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων ο Δήμαρχος

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα-πράσινο είχε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00 στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίηση του προς τους εργαζόμενους για την καλή εικόνα αποκομιδής των απορριμμάτων που παρουσιάζει η πόλη. Ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πράσινο λειτούργησαν υποδειγματικά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για τον καθαρισμό των δασών και των πάρκων του Δήμου.
 Τόνισε δε κατηγορηματικά ότι «η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι και θα είναι δουλειά των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης και μόνον αυτών εντός των ορίων του!».
Παράλληλα τους ενημέρωσε για την ημερομηνία έναρξης της διάθεσης συμπυκνωμένου γάλακτος για κάθε Δημοτική Κοινότητα και την αναγκαιότητα λήψης όλων των μέτρων πρόληψης για την ασφάλειά τους και την αποφυγή ατυχημάτων.
Ενημέρωσε επίσης τους εργαζομένους ότι το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων του 2010 θα δοθεί την άλλη εβδομάδα μετά τον έλεγχο του σχετικού εντάλματος από τον Επίτροπο.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση του Δημάρχου προς τους πολίτες

                                         Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης απειλούν άμεσα με κλείσιμο τους Δήμους, τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και τις λειτουργίες που εξυπηρετούν καθημερινά τους κατοίκους.
Αν επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο, τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες θα πολλαπλασιαστούν και η ζωή στις πόλεις της Αττικής θα γίνει αφόρητη.
Στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς περισσότερα από τα μισά παιδιά που έκαναν αίτηση κινδυνεύουν να μείνουν έξω, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος. Το αληθινό κόστος όμως θα το πληρώσουν αυτές οι 50.000 οικογένειες που αναγκάζονται να αναζητήσουν άλλες, πανάκριβες λύσεις για τη φύλαξη του παιδιού τους.
Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών - όπου υπάρχει αυτή η ανάγκη. Η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στην Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να δοθεί ούτε Ευρώ για το σκοπό αυτό και όλοι οι διαγωνισμοί μέχρι σήμερα είναι άγονοι.
Προγράμματα κοινωνικής μέριμνας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», οι δράσεις ψυχοκοινωνικής μέριμνας για παιδιά και οικογένειες, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φαρμακεία, η τράπεζα χρόνου, η ενίσχυση απόρων οικογενειών με τρόφιμα, ρουχισμό ή και χρήματα θα σταματήσουν αναγκαστικά και οι πολίτες θα βρεθούν μόνοι και αβοήθητοι μπροστά στις εφιαλτικές συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Ενώ την εγκατάλειψη και το μαρασμό θα αντιμετωπίσουν η συντήρηση των δρόμων και των κοινωφελών υποδομών, η θέρμανση και η συντήρηση των σχολείων, το πράσινο που με κόπους έχουμε κατορθώσει να φυτέψουμε σε πάρκα και πλατείες, λειτουργίες και δράσεις όπως τα ΚΕΠ και οι τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Οι Δήμοι έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Από το 2009 μέχρι σήμερα, οι μειώσεις στα έσοδα μας ξεπερνούν το 50%.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Aπειλήθηκε & το Πεντελικό από την πυρκαγιά στις Αφίδνες

Τον συνήθη στόχο της, τον ορεινό όγκο του Πεντελικού όρους άγγιξε ακόμα μια φορά μεταφερόμενη από χιλιόμετρα πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 4 τη νύκτα της 25ης Αυγούστου από τις Αφίδνες (πλησίων Εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας), ξυπνώντας εφιάλτες.
Πάλι μπροστά και μαζί όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων, οι εθελοντές της Πεντέλης και των όμορων Δήμων με το Δήμαρχο Πεντέλης Στεργίου, τους Αντιδημάρχους Κοντουλάκο, Βορρέα και Ίσσαρη, πολέμησαν για να κρατήσουν την καταστροφική αυτή φωτιά στις παρυφές του οικιστικού ιστού του Αγ. Στεφάνου.
Τα κενά του Κράτους τεράστια στην πρόληψη και στον συντονισμό κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Καιρός να ξυπνήσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ψυχανάλυση της φωτιάς»!!!

                                       Οι ευθύνες για τις πυρκαγιές
                                Gaston Bachelard - «Η ψυχανάλυση της φωτιάς»
Πριν από περίπου 22 χρόνια, μια μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε μεγάλες εκτάσεις στο Αγιον Ορος και απείλησε το μοναστήρι της Σιμωνόπετρας, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία του Ορους. Γράφτηκαν τότε πολλά, γίνανε συσκέψεις, συνέδρια...
Μεσολάβησαν εν τω μεταξύ οι μεγάλες πυρκαγιές της Πεντέλης και του Ταϋγέτου (1998), της Σάμου και της Πελοποννήσου (2000), της Χαλκιδικής (2006).
Φτάσαμε έτσι στο 2007, όπου σημειώθηκε στη χώρα μας μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές όχι μόνον σε ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Πήλιο, Πάρνηθα, Δερβενοχώρια, Εύβοια και ιδιαιτέρως η μεγάλη πυρκαγιά της Πελοποννήσου με 67 θύματα και τεράστιες ζημιές στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της αρχαίας Ολυμπίας).
Η συνολική επιφάνεια δασών και φυσικών εκτάσεων που κάηκε ήταν περίπου 1.100.000 στρέμματα και 880.000 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων και των βοσκοτόπων.
Βρισκόμαστε μήπως σήμερα στο ίδιο έργο θεατές; Δεν θα αναφωνήσω αυτά που έγραφε πανεπιστημιακός συνάδελφος το 1998 για την πυρκαγιά της Πεντέλης:
 «Αρνούμαι να πιστέψω ότι είμαστε κράτος αναξίων».

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Γραφάκο, ψυχανάλυσέ το !!!

Την περίοδο  που διετέλεσε αναπληρωτής Διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών(2004 - 2006), αναπολεί συχνά - πυκνά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης Μανώλης Γραφάκος.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή του να καταφεύγει σε "ψυχ-αναλύσεις" όταν ανοίγει μία πολιτική αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη...
Επαναλαμβάνει μονίμως ότι ο νυν Δήμαρχος έχει εμπάθεια  στο άτομό του και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει και τον απασχολεί είναι πως θα του κάνει κακό σε κάθε επίπεδο(!!!)
Από "αγνό" πολιτικό αλλά πρωτίστως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ενδιαφέρον, ο κ. Μανώλης Γραφάκος παραπέμπει(ευθέως και χωρίς περιστροφές), τον κ. Δ. Στεργίου προς εξέταση από ΕΙΔΙΚΟΥΣ!
Γιατί;
Επειδή, όπως ισχυρίζεται, "ο κ. Στεργίου δεν έχει την διαύγεια, την ψυχική νηφαλιότητα και την αντίληψη που απαιτείται για να έχει το ρόλο του Δημάρχου"!!!
Καθιστά δε σαφές προς πάσα κατεύθυνση (προς ΘΕΟΥ δεν απειλεί !!!), ότι για όλες τις ανακοινώσεις που ο κ. Δημήτρης Στεργίου "χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία κατά του Μ. Γραφάκου, υπάρχει σαφής οδηγία του πρώην Δημάρχου Μελισσίων για υποβολή μηνύσεων..."
Οσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Δήμο Πεντέλης γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου να ασχολείται με "ψευδαισθήσεις" και "παραισθήσεις" προσώπων που ενδεχομένως να διακατέχονται & από "Μανία Καταδίωξης"... που "ουδείς" γνωρίζει γιατί και από τί!
Το μόνο που απασχολεί και ενδιαφέρει 24 ώρες το 24ωρο τον Δήμαρχο Πεντέλης, είναι να επουλώσει τις πληγές (κυρίως οικονομικές), που δημιούργησαν κάποιοι με ενέργειες, πράξεις και παραλλείψεις ...Δεν έχει χρόνο να "παράσχει" ψυχολογική υποστήριξη σε όλους όσοι νοιώθουν, αισθάνονται ή πιστεύουν(καλώς ή κακώς),  ότι απειλούνται διαρκώς και αενάως από αόρατους εχθρούς για αδιευκρίνιστες ...αιτίες!
Δεν δύναται να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την "Μεταμόρφωσή" τους ... όχι από αγένεια αλλά γιατί στη δική του ιεράρχηση, προέχει η εξεύρεση λύσεων στα δεινά που αντιμετωπίζουν σε αυτήν την χρονική συγκυρία οι πολίτες.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"Kαίσαρ" ευχαριστεί Aρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης !!!

                                   «Ευχαριστήρια» ... απάντηση
Ας μας συγχωρέσει ο κ.Γραφάκος που τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε για την πόλη μας, μια τόσο δύσκολη περίοδο, τις περισσότερες θέσεις από άλλους Δήμους, δωρεάν τροφείων για τα παιδιά στους Παιδικούς μας Σταθμούς, με το πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΕΣΠΑ» που εντάχθηκε ο Δήμος μας.
Ας μας συγχωρέσει που ενοχλήθηκε βρισκόμενος στη δύσκολη θέση να βλέπει το όνομα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στην όλη αυτή διαδικασία.
Τον ευχαριστούμε βέβαια που ευτυχώς διευκρινίζει ότι, δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά του «ΕΣΠΑ» που τελικά θα χρηματοδοτήσει λιγότερες θέσεις από όσες δόθηκαν αρχικά στους Δήμους. Ξέχασε όμως να σβήσει την φράση:
«Ο Στεργίου κοροϊδεύει τον κόσμο...» (;)
Tέλος, τον ευχαριστούμε που τελικά αναφέρεται τόσο τακτικά στον κ. Στεργίου παρά τη δήλωσή του ότι «...ο κ.Στεργίου είναι αναξιόπιστος, λέει ψέματα και δεν λαμβάνουμε καθόλου υπόψη μας τα όσα μας λέει...»
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για όσα χρόνια χρειαστούν, για να σβήσουμε τα κενά αδιαφάνειας, ήθους και σοβαρότητας που άφησε!

"Δικαιώνεται" ... συνεχώς ο Μ. Γραφάκος!!!

Αυτή τη φορά για το θέμα των παιδικών σταθμών...Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του "Η Πεντέλη στο Ύψος της", ισχυρίζεται ότι αποδείχθηκε περιτράνως πως ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου κορόιδευε τον κόσμο για τους Παιδικούς Σταθμούς!
"Πριν το καλοκαίρι,  επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου, ο κ. Δ. Στεργίου διατυμπάνιζε με Δελτία Τύπου και με την παρουσία του στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, ότι κατάφερε ο ίδιος προσωπικά (Χαίρε Καίσαρ!!!) να εξασφαλίσει δωρεάν τροφεία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
Με ανακοίνωση μας τότε είχαμε επισημάνει το θέμα. Λίγες μέρες μετά δυστυχώς η πραγματικότητα μας δικαίωσε και αφήνει παντελώς εκτεθειμένο τον κ. Στεργίου.
Ελάχιστες θέσεις έγιναν δεκτές από την πόλη μας. Φυσικά για αυτό δεν ευθύνεται ο κ. Στεργίου.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά σε καταυλισμό τσιγγάνων στο Γέρακα

Σωτήρια η παρουσία των Εθελοντών του Δήμου Πεντέλης
Μια ακόμα πυρκαγιά που ξέσπασε στον Γέρακα στην οδό Βέροιας αντιμετώπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Αυγούστου οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, ενισχύοντας το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.
Η πυρκαγιά έκαψε 2 παραπήγματα τσιγγάνων ένα όχημα και τον γύρω υπαίθριο χώρο με μεγάλη ένταση, λόγω της ιδιαίτερα έφλεκτης καύσιμης ύλης (φιάλες υγραερίου, απορρίμματα, παλαιά αντικείμενα και ξηρά χόρτα) που υπήρχαν εκεί.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κινδύνευσε πάλι να καεί η Πεντέλη!

Στις θέσεις «Κατσουλιέρης» & «Καρδιά», η πυρκαγιά!
Aκόμα μια φορά φέτος κινδύνευσε από αμέλεια ή μη, να καεί η Πεντέλη...
Πυρκαγιά εξεράγη στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου, από την περιμετρική οδό προς Άγ. Πέτρο, στο δάσος μεταξύ θέσεων «Κατσουλιέρης» και «Καρδιά», κατευθυνόμενη προς τον οικισμό της Πεντέλης.
Με 5 ακόμα οχήματα, μαζί με την Π.Υ. οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, με πιστό εναπομείναντα, παρόντα στο καθήκον του όπως πάντα, το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, αντιμετώπισαν την πυρκαγιά στην έναρξή της, άμεσα και μεθοδικά, πριν να γίνει καταστροφική και αντιληπτή από τους πολίτες.
Αξιοσημείωτο μα δυστυχώς πλέον σύνηθες:
Όλοι όσοι φλυαρούν «υπέρ του Περιβάλλοντος», να είναι και πάλι απόντες ...

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Tη μνήμη του Κτήτορά της Αγίου Τιμοθέου, τίμησε η Μονή Πεντέλης

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ενώ τελέστηκε και το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων πατέρων της Μονής.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Σελευκείας για τη συμμετοχή του στην πανηγυρικές εκδηλώσεις της Μονής. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Θεοφιλέστατε δεν είστε προσκεκλημένος μας, γιατί εδώ είναι το σπίτι σας", καθώς έχει διατελέσει επί δεκαετία αδελφός της Μονής.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης, ο όποιος έκανε αναφορά στην ασκητική μορφή του Αγίου Τιμοθέου και της εν Χριστώ ζωής που ακολούθησε.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Λαμπρότατος ο Εορτασμός της Θεοτόκου

Με κατάνυξη μαζί με πλήθος πιστών, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμμετείχαν στην ιστορική Ιερά Μονή Πεντέλης, στη μεγαλύτερη γιορτή του Καλοκαιριού, στην τελετή του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και έξω στην όμορφη αυλή της Μονής, έγινε η Περιφορά του Επιταφίου και εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας.
Η Παναγιά μας, μητέρα όλων μας, παίρνει τις χαρές των ανθρώπων, τις ευλογεί και τις αυξάνει. Παίρνει τις λύπες και τις αγωνίες και τις καταθέτει ενώπιον του Υιού Της προς ανακούφιση και θεραπεία..."
Χρόνια πολλά, με την Παναγία οδηγό και προστάτη μας!



Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ψεκασμών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στο Δήμο Πεντέλης.
Η εταιρεία «Οικοανάπτυξη Α.Ε» με συνεργεία καθαρισμού, από τις 6 Ιουνίου 2012 μέχρι και σήμερα, ψέκασε όλα τα φρεάτια όμβριων και τα ρέματα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος έλεγχος σε χώρους πρασίνου και σε ελώδη σημεία που αποτελούν εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με σύγχρονες και περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις οι οποίες πληρούν τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

 Ι. Μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΩΡΩΠΟΥ
   ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
                               ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
                      Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
7.30 μμ. : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία
                    Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
7.30 πμ. : Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
7.30 μμ. : Μεθεόρτιος Εσπερινός – Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος

Ευχαριστήρ​ια επιστολή των Αεροπροσκόπων στο Δήμαρχο

1o Σύστημα Αεροπροσκόπων        Μελισσίων

Μελίσσια 10/8/2012 - Αρ.Πρωτ 12/2012
ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Δήμου Πεντέλης
 κο Στεργίου-Καψαλη Δημήτριο
ΘΕΜΑ : Θερινή Κατασκήνωση Αεροπροσκόπων Μελισσίων
Κύριε Δήμαρχε
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας υλοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία την θερινή κατασκήνωση μας στο Σούνιο Αττικής από την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 έως Κυριακή 5 Αυγούστου 2012.
Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 20 παιδιά και 7 ομαδάρχες.
Η μετακίνηση των πραγμάτων της κατασκήνωσης όσο και η μεταφορά των παιδιών καλύφθηκαν πλήρως από το Δήμο Πεντέλης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος της κατασκήνωσης να ελλατωθεί σημαντικά δίνοντας έτσι στα παιδιά μας για 7 ημέρες την ευκαιρία να περάσουν όμορφα στην κατασκήνωση.
Κύριε Δήμαρχε μέσα από αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους όλων των μελών του 1ου Σύστήματος Αεροπροσκόπων Μελισσίων για την αρωγή που μας προσφέρατε στην θερινή κατασκήνωση .
Εάν δεν είχαμε την βοήθεια σας θα ήταν δύσκολη η υλοποίηση της κατασκήνωσης λόγο της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη σας στο προσκοπικό έργο μας .
                                           Με προσκοπικούς Χαιρετισμούς
                                                     Μπόγδανος Νίκος
                                                 Αρχηγός Συστήματος

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Είναι "ανήσυχος", αφού δεν είναι Δήμαρχος, πως νάναι ήσυχος ...

          ΟΨΙΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΓΡΑΦΑΚΟΥ
Σχετικά με το ρέμα στον Αγ. Σύλα στην Ν.Πεντέλη και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ρωτάμε :
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Γραφάκος, ότι στο πέρασμα του μόνο αποκαΐδια άφησε στα οικονομικά της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων που επωμίστηκαν και οι τρεις Δημοτικές Κοινότητες, και καλούνται δυστυχώς να αποπληρώσουν οι Πεντελιώτες και οι Μελισσιώτες την επόμενη 10ετία τουλάχιστον;
Η Διοίκηση Στεργίου συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα που άφησε ο κ. Γραφάκος, οργανώνει, προγραμματίζει με σύνεση και καθαρότητα και σίγουρα ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθειά της στα περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα οι Μελισσιώτες έχουν δει:
1. Την επί χρόνια «χωματερή» στο κοιμητήριο Μελισσίων, να καθαρίζεται, και να αποτελεί χώρο σεβασμού και μνήμης των νεκρών.
2. Να ξηλώνονται όλες οι διαφημιστικές πινακίδες στη Λ.Πεντέλης και στην Α.Παπανδρέου.
3. Από το Μάιο έως και τον Ιούλιο κάθε Κυριακή δύο χρόνια τώρα, το Δήμαρχο και εθελοντές να καθαρίζουν τα πάρκα και τα δάση της πόλης μας.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μ. Γραφάκος: "Σε κακή κατάσταση το ρέμα της Αγίου Σίλα"

Το Σάββατο 4 Αυγούστου το πρωί ο Μανώλης Γραφάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Κώστας Καλλιανιώτης περπάτησαν το ρέμα της Αγίου Σίλα ξεκινώντας από την πλατεία Αγίου Σίλα Το ρέμα βρισκόταν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση.
 Ξερά χόρτα που έπρεπε να κοπούν, πεταμένα σκουπίδια, χαλασμένα παγκάκια και φώτα, συνθέτουν ένα θέαμα που δεν αρμόζει στο κέντρο της Νέας Πεντέλης και καθιστά την περιοχή ιδιαίτερα επικίνδυνη, ακόμα και για πυρκαγιά. Στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση ήταν και η πλατεία του Αγίου Σίλα με πολλές κατεστραμμένες πλάκες που είναι πολύ επικίνδυνες για όσους κινούνται πάνω σε αυτή.
Το ρέμα είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να αποτελέσει περιβαλλοντική όαση για την περιοχή μας. Αποτελεί μοναδικό χώρο περιπάτου όλο το χρόνο για τους κατοίκους της πόλη μας.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Και στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο ρέμα Πικερμίου, οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου!

Μια δύσκολη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πικέρμι στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ανατολής αντιμετώπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8-8-2012 οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά εξελίχθηκε και έπρεπε να αντιμετωπιστεί ανάμεσα σε εργοστάσια και οικιστικό ιστό και μέσα στο ρέμα του Πικερμίου.
21 Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης με επικεφαλής το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, έκαναν έργο στην πυρκαγιά με 8 πυροσβεστικά οχήματα και δυο υδροφόρα του Δήμου.
Ενισχύοντας την μεγάλη προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος, εμποδίσαμε στην αρχική φάση την ανάπτυξη της φωτιάς.
Και ξαναρωτάμε: Ως πότε ακόμα η λέξη Πρόληψη θα παραμένει Εξαγγελία;;;

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μήνυμα ελπίδας σε δύσκολους καιρούς

Σε πείσμα των αντίξοων καιρών που ζούμε, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας μετέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, κατά τη διανομή τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στην Εστία Δωρεάν Τροφίμων, Ρούχων Οικιακού Εξοπλισμού και Ιματισμού του Δήμου μας.
Το μεσημέρι τη Τετάρτης 1 Αυγούστου, διατέθηκαν διακόσια δέματα τροφίμων, από το Εθελοντικό Κλιμάκιο του Δήμου με την προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Διακόσες οικογένειες για ένα μήνα εξασφάλισαν τις απαραίτητες προμήθειές τους για το σπίτι.
Δέσμευση του Δημάρχου Πεντέλης, σταθερά με συνέπεια και συνέχεια, να είναι παρών στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Η απάντηση μας στην οικονομική κρίση είναι η χορηγία και ο εθελοντισμός!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Υπέροχο το πανηγύρι του Συλλόγου των Κυκλαδιτών, στο εκκλησάκι του Αγ. Σίλα

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το εκκλησάκι του Αγ. Σίλα στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης και όλοι μαζί γιόρτασαν στο καθιερωμένο πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Ν.Πεντέλης, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012.
Ένα πανηγύρι, που κρατάει χρόνια το ραντεβού του και μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες με τραγούδια συνοδεία ζωντανής μουσικής, παραδοσιακών χορών και άφθονο κρασί.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, με ιδιαίτερη χαρά συνάντησε τους «παλιούς φίλους από την εποχή που σμίλευαν τα μάρμαρα στο Πεντελικό και ευχήθηκε δύναμη και υγεία στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου των Κυκλαδιτών, που κρατάνε την ιστορία του μαρμάρου του Πεντελικού για την περίοδο 1950 – 1960.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Από Σεπτέμβριο δωρεάν Πιλοτικά δρομολόγια προς το Κοιμητήριο Μελισσίων

Πιλοτικά δρομολόγια από την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής έως το Κοιμητήριο Μελισσίων ξεκινά από το Σεπτέμβριο(κάθε Σάββατο), η Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Πεντέλης
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου, επισημαίνεται ότι, η λειτουργία των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα συνεχιστεί ανάλογα με την ανταπόκριση των Δημοτών.
Στους παρακάτω πίνακες, περιγράφονται αναλυτικά οι ακριβείς διαδρομές και τα ωράρια του νέου δρομολογίου