Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2014, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

         Η τοποθέτηση  Τάσου Καρατζή  στο Δ.Σ. Πεντέλης
 Έναν ακόμη προϋπολογισμό φορομπηξίας σε όλο του το... μεγαλείο, αλλά  και θηλιά στο λαιμό των ήδη καταχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, με παραπέρα συρρίκνωση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών κατάρτισε η διοίκηση  και καλούμαστε να υπερψηφίσουμε (και) για το 2014, στο δημοτικό συμβούλιο.
Στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο κινούνται το Επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, είναι απολύτως ανεπαρκή ως προς την ικανοποίηση άμεσων προτεραιοτήτων, όπως σχολεία, πολιτισμός και αθλητισμός, πράσινο, ελεύθεροι χώροι.
Τις όποιες βέβαια διαθέσεις σας ως δημοτική αρχή τις καταδείξατε λίγες μέρες νωρίτερα όταν δεν είχατε ούτε την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία να μειώσετε τέλη ,φόρους και τροφεία παριστάνοντας τους μόνιμους θησαυροφύλακες του δήμου λες και ο δήμος δεν ανήκει στους δημότες αλλά είναι η προσωπική  και μόνιμη ιδιοκτησία σας.
Βέβαια έτσι αποδείξατε την πολιτική και την κομματική σας ένταξη δίνοντας εξετάσεις νομιμότητας στα κόμματα σας δηλαδη  στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Αντί να μειώσετε κατά 40 %  τουλάχιστον φόρους και τέλη για τα σπίτια και μικρομάγαζα  που είναι μόνο ένα μέρος της απώλειας των εισοδημάτων των εργαζομένων χρησιμοποιήσατε την γνωστή σας δημιουργική λογιστική ώστε ουσιαστικά να κάνετε αυξήσεις.
Σε απόλυτο συγχρονισμό με τις επιταγές της συγκυβέρνησης ΝΔ & ΠΑΣΟΚ,  του αντιλαϊκού Καλλικράτη αλλά και των  εντολών της Ε.Ε. ΔΝΤ, που η αντιλαϊκή και ανάλγητη κυβέρνηση ψήφισε και επιβάλει με αυταρχικά μέτρα, έρχεστε με έναν προϋπολογισμό   του οποίου η πολιτική ανάγνωση - η φιλοσοφία του - που βέβαια δεν κάνατε και τον κόπο να την συμπερι λάβετε ακριβώς γιατί θα ήταν η έγγραφη ομολογία της αντιλαϊκότητας  των πολιτικών που  καλείστε να  επιβάλλετε... 
Αποκωδικοποιώντας και ερμηνεύοντας λοιπόν τους αριθμούς, ας δούμε τι θέλετε να πείτε:

Α) Ενίσχυση συστήματος συλλογής φόρων. Τώρα δε με τις πρόσφατες εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών ΚΑΛΕΙΣΤΕ να γίνετε κανονικοί φοροεισπράκτορες,  αφού η κρατική επιχορήγηση  ( άλλα 600.000.000  περικοπές για το 2014 ) και ο φόρος ακινήτων θα περάσει στους Δήμους, έτσι απαλλάσσετε το κράτος από την υποχρέωση του για οικονομική επιχορήγηση των Δήμων και θα δούμε να σφαγιάζονται στη κυριολεξία τα λαϊκά στρώματα με αβάσταχτα χαράτσια προκειμένου να λειτουργήσουν έστω και υποτυπωδώς οι υπηρεσίες και οι δομές και έτσι ανοίγει πλέον διάπλατα  ο δρόμος για την επέλαση των ιδιωτών. Γιατί ο τελικός στόχος είναι αυτός η πλήρης παράδοση όλων των υπηρεσιών στους ιδιώτες .Σαυτο βέβαια δεν πάτε μόνοι αφού ήδη ακούστηκαν λίγες μέρες πριν εδώ μέσα τέτοιες προτάσεις , και εκτός διοίκησης (Παπακωνσταντίνου  , Καρβουνακης ), ως αναγκαιότητα αλλά και καινοτομία .Αλλοίμονο τι μας περιμένει .
 Β) Επιτάχυνση και ενεργοποίηση των ΣΔΙΤ. Δηλαδή την ολοένα και περισσότερο εμπλοκής των ιδιωτών στις δημοτικές  δομές και υπηρεσίες. Αυτό ήδη έχει ξεκινήσει και οι εντολές σας λένε να επιταχύνετε .
 Γ) Φυσικά ... την εγκατάλειψη διεκδίκησης των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών περίπου 12 δισ. ,  σε συνδυασμό με την αποδοχή νέων αρμοδιοτήτων που η χρηματοδότηση τους θα είναι αποκλειστικά με επιβολή νέας φορολογίας στους δημότες. Κάθε λίγο και λιγάκι σας κάνουν εντατικά μαθήματα σιωπής στα κεντρικά σας όργανα και αν κανενός δημάρχου του ξεφύγει και καμιά κουβέντα παραπάνω περναει από ιδιαίτερο πολιτικό μασάζ σωφρονισμού.
Δ) Όσον αφορά τους εργαζόμενους παρά τις  κατά καιρούς φιλεργατικές κορώνες σε κανάλια και εφημερίδες, δεν λέτε λέξη για τις μειώσεις μισθών, τις υποχρεωτικές μετατάξεις, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την έλλειψη προσωπικού σε καθαριότητα παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές δομές, ότι η φάμπρικα των 2μηνων συμβάσεων και της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας με τις ευλογίες σας έχουν γίνει κανόνας. 
Στον αθλητισμό και τον πολιτισμό που τα έχετε μετατρέψει σε πολυκαταστήματα που πουλούν ακριβά  υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και με απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους όπως επί 8 μήνες ήταν οι γυμναστές ,  πέρυσι ,οι οποίοι σκύβουν το κεφάλι στα εκβιαστικά διλλήματα και που φυσικά ένα σωματείο συμβιβασμένο και ανύπαρκτο  άρα  και ανίκανο να τους συνδράμει τουλάχιστον σφυρίζει αδιάφορα  στην επιβολή αντεργατικών πολιτικών .
Μας παρουσιάζετε το παρατηρητήριο του Καλλικράτη και των μνημονίων που σας υποχρεώνει σε προσαρμογή και ισοσκελισμο του προυπ/σμου ως υπέρτατο νόμο. Δεν λέτε όμως ότι το περιθώριο του 10% παρέκκλισης  που σας αφήνει εκτός του ότι είναι ανεδαφικό στην πραγματικότητα είναι το εργαλείο σας για νέους φόρους .απόδειξη το τάχα εξυγιαντικό δάνειο που θα πληρώνουν οι δημότες προκειμένου να καλυφτούν …. οι πολιτικές των διαχειριστών των τοπικών κοινωνιών και της δικής μας, παλιών και νεώτερων .δεν λέτε επίσης ότι με τον τρόπο αυτό μόνο αυτοδιοίκηση δεν έχετε δικαιώνοντας μας για μια ακόμα φορά όταν σας λέμε τοπάρχες σε υποκαταστήματα.
Και τα λέμε αυτά γιατί κριτήριο μας δεν είναι τα εύκολα λόγια και οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες αλλά η πράξεις και το αποτέλεσμα τους και εκεί πολλές φορές  έχουμε αποκαλύψει τον λαϊκισμό σας και την πλήρη αναξιοπιστία σας,  λόγων και έργων όχι μόνο της παράταξης της πλειοψηφίας αλλά και των άλλων παρατάξεων που είναι ουσιαστικά συμπορευόμενες και ταυτισμένες με την πολιτική της  καπιταλιστικής διαχείρισης   της οικονομικής κρίσης, της διευκόλυνσης περάσματος και επιβολής των αντιλαϊκών και αντεργατικών κυβερνητικών πολιτικών .
Σαν Τοπική Διοίκηση  μακρύ χέρι των κυβερνήσεων υιοθετήσατε και επιβάλλατε ολόκληρο  τον πολιτικό οδοστρωτήρα  στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών.
Φυσικά στα πλαίσια της  πολιτικής σας υποτέλειας  και τήρησης των νόμων και της τάξης,  που αποτελεί το ευαγγέλιο και ακρογωνιαίο λίθο της  πολιτικής που ασκείτε σαν διοίκηση,  φυσικά και θα αποδεχτείτε τελικά και την διαθεσιμότητα  και την κατάργηση οργανικών θέσεων και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ,  παρ όλες τις κατά καιρούς κορώνες ,
άλλωστε το έχετε ήδη βάλει σε ρότα.
Ο κ Μιχελάκης, ο κ Χατζηδάκης  έχουν πιάσει δουλειά με τους Τροϊκανούς φίλους τους.
Δεν ξέρω αν βάζουν κι αυτοί στοιχήματα όπως ο χωριανός μας Άδωνις που φοβάται να μην του κλέψουν την δόξα κάνοντας περισσότερες απολύσεις από αυτόν. Θου κύριε...
Εμείς δεν θα σας κατηγορήσουμε για έλλειψη οραμάτων και μεγάλων έργων , ούτε ότι  δεν θα κάνετε το Πεντελικό, ΜΟΝΑΚΟ,  που θεωρείτε ότι ζείτε  εσείς άλλα και οι άλλες παρατάξεις  παραπλανώντας  τον λαό αφού τα οράματα σας όχι μόνο αρχίζουν και σταματούν στις προεκλογικές περιόδους άλλα στοιχίζουν και πανάκριβα στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες αυτού  του Δήμου αφού αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο τελικά .
Για μας και στις σημερινές συνθήκες ο πρου/σμος θα πρέπει να είναι στοχο-προσηλωμένος στην κοινωνική πολιτική και  σε δράσεις, για την ανακούφιση των ανέργων, στις μονογονεϊκές οικογένειες στους πολυτέκνους με εισοδηματικά κριτήρια, στην ενίσχυση δομών που θα στήριζαν συνταξιούχους και  δημότες που αποδεδειγμένα και χωρίς καμιά αμφισβήτηση με τις πολιτικές φτωχοποίησης των τελευταίων χρόνων, έχουν ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 
Στην  γενναία φορολόγηση των  τραπεζών, των Σ/Μ, των πολυκαταστημάτων και των ιδιωτικών κλινικών αφού πια οι δημόσιες είναι είδος προς εξαφάνιση Δηλαδή ακριβώς αντίθετος από τον δικό σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε και αυτόν τον προϋπολογισμό 
και καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες, τους ανέργους, τους νέους να τον καταψηφίσουν κι αυτοί μαζί μας  στην κάλπη στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές συμμετέχοντας σε μια λαϊκή συμμαχία ρήξης και ανατροπής αυτών των πολιτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου