Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον» για τα Δωρεάν «Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών»

Σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.
Τα μαθήματα τα οποία αφορούν την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων σε σχέση με τη ζωή του παιδιού αλλά και του ενήλικα, διοργανώνονται από το Δήμο Πεντέλης, σε συνεργασία με τον εθελοντή πτυχιούχο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κ. Χρήστο Κρασαδάκη.
Με προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα(κούκλα) ανά θεματική ενότητα (Καρδιοαναπνευστική ανακοπή, Επιληπτική κρίση, Αιμορραγία, Αναπνευστική απόφραξη, Πνιγμονή) ενημερώθηκαν οι δημότες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τις πρώτες βοήθειες που απαιτούνται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.

«Έχοντας  πλήρη συναίσθηση της ευαισθησίας του χώρου που υπηρετούμε, ενός χώρου που το αγαθό της υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αίσθημα της ανθρωπιάς και της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ένας νέος κύκλος μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών  χάρη στην εθελοντική προσφορά του γιατρού κ. Χρήστου Κρασαδάκη», τόνισε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στην έναρξη της εκπαίδευσης.
Στην εκπαίδευση παραβρέθηκε  και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αντα Μπούσουλα.
============================================================-=====
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για να λάβετε μέρος στα σεμινάρια, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή στη υπάλληλο του Δήμου μας κα Γεωργία Κρασαδάκη,  τηλ. 2132050034 – 2132050071-72 email: Krasadaki@melissia.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης: www.penteli.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου