Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Αλλάζει φυσιογνωμία η περιοχή Πόντου - Ψαθά, γύρω από το Λύκειο Μελισσίων»

Ο Στεργίου του Νοικοκυρέματος & των Μεγάλων Έργων ... 
Πράξη 1η
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης Ιωάννης με την αρ. πρωτ. 1955 / 23-10-2013 απόφαση , ενέκρινε την ένταξη της Πράξης :ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΠΟΝΤΟΥ - ΨΑΘΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», με προτεινόμενη δημόσια δαπάνη της πράξης ύψους 1.100.000,00 ευρώ.
Το έργο αφορά την ανάπλαση στην περιοχή μεταξύ των οδών Πόντου - Ψαθά  της Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης και πιο συγκεκριμένα στους κάτωθι δρόμους:

ΠΟΝΤΟΥ ( από Ελ. Βενιζέλου έως  Δημ. Ψαθά )
Δ. ΨΑΘΑ ( από Ελ. Βενιζέλου έως  Π. Τσαλδάρη )
Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ( από Πόντου έως  Π. Τσαλδάρη )
ΤΖΑΒΕΛΑ ( από Σουλίου έως Πόντου )
ΣΟΥΛΙΟΥ ( από Ελ. Βενιζέλου έως  Λ. Πηγής )
ΑΒΥΔΟΥ ( από Πόντου έως  Π. Τσαλδάρη )
Η περιοχή παρέμβασης βρίσκεται στην καρδιά της Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, είναι συνολικού μήκους 1.000m και περιλαμβάνει την δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας , μεταξύ των οδών Πόντου και Ψαθά και γύρω από το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Μελισσίων , καθώς και ελεύθερων χώρων περιπάτου των κατοίκων που εντάσσονται στον ιστό και τις λειτουργίες της πόλης. 
Με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου επιτυγχάνεται η λειτουργική και η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής , δημιουργώντας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, με πεζοδρόμια ασφαλή για τις μετακινήσεις των περιοίκων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, και κυρίως των μαθητών του Λυκείου Μελισσίων που βρίσκεται ακριβώς στην συμβολή των εν λόγω οδών.
Το όραμά μας για την υλοποίηση έργων υποδομής με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας , παίρνει σάρκα και οστά.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με συνέπεια λόγων και πράξεων.

                           ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου