Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια μέθοδος που προσεγγίζει το παιδί ολιστικά, δίνοντας σημασία τόσο στην ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση όσο και στο ίδιο του το σώμα. 
Στο θεατρικό παιχνίδι το παιδί συνδέεται με τις δημιουργικές πλευρές της προσωπικότητας του, επικοινωνεί μέσα από τα παιχνίδια και τα συναισθήματα του, αναπτύσσει τις εκφραστικές ικανότητες του, τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη βαθύτερη γνωριμία και το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα τόσο του εαυτού του όσο και του άλλου. 
Το γοητευτικά παράδοξο στο θεατρικό παιχνίδι είναι πως όσους περισσότερους ρόλους κανείς παίζει τόσο πιο κοντά με τον εαυτό του έρχεται. Μέσα απο τα κατάλληλα ερεθίσματα δίνει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά να δημιουργήσουν ελεύθερα. Τα βοηθάει να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να ονειρευτούν.
              Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού:


Στόχος των εργαστηρίων μας δεν είναι το παιδί να κάνει θέατρο αλλά μέσα από δημιουργικά παιχνίδια σωματικής έκφρασης, παιχνίδια εμπιστοσύνης,  αυτοσχεδιασμού, ρόλων και μέσω της αισθησιοκινητικής δραστηριότητας να φτάσει σε ένα σημείο αυτοέκφρασης.
Καθώς τα παιδιά στην καθημερινότητά τους έχουν ένα επιβεβαρημένο πρόγραμμα μαθημάτων, τους δημιουργείται η ανάγκη αποφόρτισης  και έκφρασης των συναισθημάτων τους, η οποία και ενισχύει την ελεύθερη επικοινωνία με την ομάδα του σχολείου, δημιουργώντας ένα άλλου είδους δέσιμο με τους συμμαθητές και μια πιο παιχνιδιάρικη ματιά του χώρου.

                                                    Τιμή εργαστηρίου: 5 ευρώ
                                                (Έκπτωση 20% για αδέρφια)

                  Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας
                           μέσω θεατρικού παιχνιδιού:
Το παιχνίδι αποτελεί φυσικό μέσο έκφρασης των παιδιών. Παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ύλη κάθε τάξης τα βοηθούν να επικοινωνούν καλύτερα και να αποδίδουν αποτελεσματικότερα. Η ενεργοποίηση και η δημιουργική συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματά τους τα βοηθά στο να βιώσουν το μάθημα και να το κατανοήσουν βαθύτερα. Στόχος μας ο παιγνιώδης τρόπος, με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τη γνώση μέσω της αίσθησης με αποτέλεσμα μια βιωματική  κατάκτηση της γνώσης.

Τιμή εργαστηρίου: 7 ευρώ (συζητήσιμη σύμφωνα με τη συχνότητα)
(Έκπτωση 20% για αδέρφια)

  Εξημερώνοντας το λύκο που φωλιάζει στον ενή-λικο
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παίξουμε και να συνδημιουργήσουμε παρέα. Εμείς οι ενήλικοι αχθοφόροι, σε κόντρα των καιρών μας, μη σταματώντας να αναζητούμε το παιχνίδι που θα μας φέρει πιο κοντά….
Μια φορά το μήνα με ελεύθερη είσοδο διοργανώνουμε παιχνίδια για γονείς.


Αναλαμβάνουμε εβδομαδιαίες ομάδες θεατρικού παιχνιδιού στο χώρο σας παρέα με τους φίλους σας (minimum 4 άτομα).

                                   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΤΥ
 Εορταστικές εκδηλώσεις: Εργαστήρια με ήθη και έθιμα της κάθε γιορτής με σκοπό μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση.

Πάρτυ: Αυτοτελή παιχνίδια με θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένα στην ηλικία και στον αριθμό των παιδιών. Αισθησιοκινητικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί, θεατρικά δρώμενα και χειροποίητες κατασκευές συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ξεχωριστές στιγμές σε παιδικές γιορτές.


                                                   Ποιες είμαστε
Αμπελά Εβίτα
Σπούδασε  Φιλοσοφία- Παιδαγωγικά και Ψυχολογία  (Κατεύθυνση Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκπαιδεύτηκε στη Διδασκαλία Ανάγνωσης και ορθογραφίας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με την Δώρα Μαυρομμάτη, στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο «Αιών» του Στέλιου Κρασανάκη, στην εμψύχωση Θεατρικού Παιχνιδιού και την Παιδαγωγική Θεάτρου  στο «Σχολειο Παχνιδιού» με βασική εμψυχώτρια την Μαντώ Κουρεντζή καθώς και στη θεωρία και πράξη της μαριονέτας και της κούκλας γενικότερα, για θεατρική χρήση με τον Στάθη Μαρκόπουλο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από την τέχνη, την παιδαγωγική και την ψυχοθεραπεία. Από το 2012 παίζει την κουκλοθεατρική παράσταση «συν-κινήσεις», η οποία και συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού.

Μπεκρή Μαριλένα
Σπούδασε αρχικά Λογιστική στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά όμως η αγάπη της για τα παιδιά και η αναζήτηση της να τα κατανοήσει, την οδήγησε στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ύστερα απο κατατακτήριες εξετάσεις. Εκπαιδεύτηκε στην εμψύχωση Θεατρικού Παιχνιδιού και την Παιδαγωγική Θεάτρου  στο «Σχολειο Παχνιδιού» με βασική εμψυχώτρια την Μαντώ Κουρεντζή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γύρω από την παιδαγωγική, τις μαθησιακές δυσκολίες και την ψυχολογία. Εργάζεται ως συντονίστρια εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Θα μας βρείτε στα παρακάτω τηλέφωνα & e-mails:
6973 957445 & evita3-@hotmail.com

6971 777449 & marilena.bekri@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου