Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αγνοια ή σκόπιμη παραπληροφόρηση;

Ο  όψιμος  οικολόγος και προστάτης του περιβάλλοντος  κ. Φειδοπιάστης, αγνοεί ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων και η προστασία του εκφράζεται με έργα και όχι με δελτία τύπου. Δεν συναντήσαμε ποτέ επί τριάμισι χρόνια  τον κ. Φειδοπιάστη και τα στελέχη του σε κάποια από τις περιβαλλοντικές δράσεις  χειμώνα - καλοκαίρι, που διοργάνωσε η Διοίκηση Στεργίου με μπροστάρη πάντα το Δήμαρχο.
Όσον αφορά  δε την ανακοίνωση του περί   δημιουργίας «εργοστασίου καύσης απορριμμάτων», θεωρούμε ότι,  ή  σκόπιμα παραπληροφορεί τους δημότες λόγω των δημοτικών  εκλογών του Μαΐου,  ή έχει πλήρη άγνοια η οποία τον καθιστά αναξιόπιστο.
Eιναι σαφές ότι, η διερεύνηση των θεμάτων που η Διοίκηση εκτιμά ότι δρομολογούν ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες και το περιβάλλον, είναι δικαίωμα και βασική μας υποχρέωση.
Η Διοίκηση Στεργίου εναρμονιζόμενη στις διεθνείς  επιταγές και δεσμεύσεις της Χώρας για εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε συνδυασμό με την οικονομική ωφέλεια του Δήμου, σκέφθηκε αρχικά την αξιοποίηση των κλαδεμάτων, τα οποία διακινούνται με κόστος προς την χωματερή, με μικρή μονάδα αεριοποίησης βιομάζας ξύλων.

Τον ενημερώνουμε ότι, η αεριοποίηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.
 Οι καρκινογόνες τοξίνες φουράνια και τα τοξικά νέφη που αναφέρει στην ανακοίνωση του, σχετίζονται  με  ΜΟΝΑΔΕΣ  ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
Η σκέψη αυτή της Διοίκησης αποτυπώθηκε σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία καταθέσαμε στην αρμόδια υπηρεσία του ΠΕΧΩΔΕ για έγκριση, αφού προηγούμενα υπήρξε έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) περί της δυνατότητας εγκατάστασης της ανωτέρω μονάδας.
Η Διοίκηση Στεργίου  στην υλοποίηση της αποστολής της σεβόμενη την εμπιστοσύνη των πολιτών, διερευνά  πράσινες και βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη της πόλης, μακριά από συμφέροντα, ιδιώτες και διαπλοκές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου