Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: «Μετέτρεψαν» σε κρεβάτια Νοσηλείας, τα Φορεία μεταφοράς ασθενών!!!

Τα αποτελέσματα της «μεταρρύθμισης» του ΑΔ...ΟΝ(Ε)ΙΔΟΣ, έφτασαν!
Σύμφωνα με καταγγελία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζονένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, κατά την εφημερία της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, έκαναν την εμφάνιση τους για 2η φορά τα ΦΟΡΕΙΑ στη Β΄ Παθολογική και Β΄ Πνευμονολογική Κλινική.
Ασθενείς με πνευμονία, επισημαίνουν στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, νοσηλεύονταν πάνω σε φορεία με αδυναμία ασφαλούς και αξιοπρεπούς παροχής φροντίδας υγείας, ενώ οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων είναι εκτός ορίων και στα πλαίσια της επικινδυνότητας.
Το νοικοκύρεμα και οι καλύτερες παροχές υγείας που μας υπόσχονταν υπουργείο υγείας και συγκυβέρνηση μετά το κλείσιμο του 1ου ΙΚΑ, την τεράστια συρρίκνωση του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τις διαθεσιμότητες, που στέρησαν από τη περιοχή 400 νοσηλευτικά κρεβάτια, αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες.
Το κλείσιμο μίας Πνευμονολογικής Κλινικής και οι μειωμένες κλίνες άλλης μίας, δημιουργούν «πίεση» στα εναπομείναντα πνευμονολογικά κρεβάτια, με αποτέλεσμα, εδώ και μήνες, να είναι μόνιμες οι διασπορές των πνευμονολογικών περιστατικών σ΄ όλο το νοσοκομείο.
Η εικόνα αυτή σε συνδυασμό με τα μόνιμα ράντζα σε Καρδιολογική και Καρδιολογική Μονάδα, το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσηλευτικών μονάδων, την δραματική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων και τη μη λειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, οδηγούν σε συνθήκες τριτοκοσμικές στην φροντίδα των ασθενών.

Η προσέλευση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία γίνεται διαρκώς πολύ μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες αναμονής, ακόμη και στους χώρους έξω από το νοσοκομείο ενώ τα φορεία επεκτείνονται σ΄ όλο το νοσοκομείο και σε λίγο, ίσως, και έξω από αυτό.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Σισμανόγλειο βρίσκεται σε δεινή θέση  για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες, εφόσον ο όγκος των ασθενών στις εφημερίες υπερδιπλασιάστηκε, με κίνδυνο τα φορεία να γίνουν καθεστώς και στο νοσοκομείο μας, λόγω της σκληρής μνημονιακής πολιτικής και στην υγεία. 
Εάν προσθέσουμε το 5ευρω, τις αυξημένες εισφορές σε φάρμακα  και παροχές, τη φοροεπιδρομή κ.α. αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση για τη λαϊκή οικογένεια είναι εκρηκτική.
Διεκδικούμε και ζητάμε:
Πλήρη επαναφορά και λειτουργία των κρεβατιών που έκλεισαν στη περιοχή (1ο ΙΚΑ και Αμ. Φλέμινγκ)
Προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού
Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το κρατικό προϋπολογισμό -          Όχι στη παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες 
Καμιά έκπτωση από την υποχρέωση του κράτους για δωρεάν δημόσια υγείας για όλους.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
                                  Το ΔΣ του Σωματείου
          ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
        ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
                                           151 26  ΜΑΡΟΥΣΙ
               ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 20 58 442 - ΦΑΞ 210 80 43 182

           ΠΗΓΗ:sismanoglio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου