Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η Γερμανία φοβίζει την παγκόσμια ελίτ...

Τέλη Μαΐου, οι 250 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη συναντήθηκαν στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Rothschild, καθώς επίσης με τη συμμετοχή των πολιτικών και οικονομικών «υπηρετών» τους - για να συζητήσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού  
Ενώ στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια διενέργειας δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κάτι που ευχόμαστε να συμβεί, αφού η όποια κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να ιδιωτικοποιεί τις κοινωφελείς επιχειρήσεις (πόσο μάλλον όταν οι Γερμανοί επιδιώκουν να τις εθνικοποιήσουν ξανά), στην Ελβετία σχεδιάζεται ένα ακόμη δημοψήφισμα, με στόχο τον περιορισμό της δύναμης των τραπεζών.
Τα γεγονότα αυτά έχουν προφανώς πανικοβάλλει τη διεθνή ελίτ, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμμετέχουν οι Πολίτες στην ψήφιση των νόμων ή στις σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και το μέλλον τους.
Είναι αντίθετη λοιπόν με την υιοθέτηση της άμεσης Δημοκρατίας (άρθρο), γνωρίζοντας πως αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τα μυθικά πλούτη και την τρομακτική ισχύ της – την οποία υπηρετούν πιστά τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι managers των πολυεθνικών ομίλων.
Στα πλαίσια αυτά, στα τέλη Μάιου, οι διακόσιοι πενήντα πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη συναντήθηκαν στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Rothschild – φυσικά με τη συμμετοχή των πολιτικών και οικονομικών (managers) «υπηρετών τους» – για να συζητήσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού. Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καπιταλισμός («Inclusive Capitalism»), ενώ μπορεί κανείς να δει τους ομιλητές και τα επί μέρους θέματα από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, πατώντας τον παραπάνω δεσμό.
Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι συζητήσεις επικεντρώνονταν στο πρόβλημα της υπερχρέωσης, κυρίως δε στο που θα οδηγήσει το τεράστιο χάσμα που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ των πλουσίων και φτωχών - ενώ ασφαλώς τους απασχολεί η στάση τόσο της Γερμανίας, όσο και των Γερμανών Πολιτών.
Ειδικότερα, η ίδια η χώρα φαίνεται πως επιδιώκει πλέον την ανεξαρτησία της από τις Η.Π.Α., ενώ οι Πολίτες της έχουν κατανοήσει πως συνεχίζουν να αποτελούν προτεκτοράτο των Η.Π.Α. - αφού η υπερδύναμη μπορεί να κατασκοπεύει νόμιμα την κυβέρνηση και το κράτος, να διατηρεί δυνάμεις κατοχής στο εσωτερικό της χώρας, να μην επιτρέπει την επιστροφή του χρυσού κοκ.
Την ίδια στιγμή, πολλοί Γερμανοί ερευνητές αναφέρονται πλέον επίσημα στα μεγάλα ΜΜΕ της πατρίδας τους, τα οποία είναι αφενός μεν δικτυωμένα μεταξύ τους, αφετέρου υπηρετούν πιστά τις σκοπιμότητες των Η.Π.Α.
Πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή δε με τίτλο «Η SZ, η Die Zeit, η Bild, η FAZ και η Die Welt κυβερνώνται από ένα αμερικανικό λόμπι και δεν είναι τίποτα άλλο από τοπικές εφημερίδες του ΝΑΤΟ - κάτι που δυστυχώς δεν είναι σάτιρα, αλλά η πικρή πραγματικότητα», εξέπληξε τους Πολίτες της χώρας - οι οποίοι δεν περίμεναν ποτέ κάτι τέτοιο, από την κρατική τους τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία φοβίζει την παγκόσμια ελίτ, η οποία γνωρίζει από το παρελθόν τη συμπεριφορά της απέναντι στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο - κατά τους ίδιους στο «εβραϊκό» τότε, το οποίο είχε καταλάβει ακόμη και την κεντρική τράπεζα της χώρας, με τα γνωστά εγκλήματα του Χίτλερ.
Επιστρέφοντας στη συγκέντρωση του Λονδίνου από την ομάδα των 250 ανθρώπων με συνολική περιουσία 30 τρις $ (το 30% περίπου του παγκόσμιου επενδυμένου κεφαλαίου), από την ισχυρότερη ομάδα που συσκέφθηκε ποτέ με θέμα τις εισοδηματικές ανισότητες, παρατηρήθηκε από τους Financial Times μία παράδοξη στροφή της προς τα αριστερά - λόγω της αγωνίας της, σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να διατηρήσει καλύτερα την περιουσία της.
Απλούστερα, δόθηκε η εντύπωση πως η ελίτ σχεδιάζει την προώθηση δήθεν αριστερών κομμάτων στην πολιτική εξουσία - έτσι ώστε οι αντιδράσεις των Πολιτών, απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες ανισότητες, να είναι μικρότερες.
Ο κ. Lynn Forester de Rotschild δε τόνισε ότι, «η Οικονομία δεν μπορεί να επιλύσει τα κοινωνικά προβλήματα - ενώ ευρισκόμαστε ήδη σε ένα οριακό σημείο, όπου η Οικονομία θεωρείται ως ένα από τα προβλήματα της κοινωνίας«.
Φυσικά συζητήθηκαν θέματα μακροπρόθεσμων επενδύσεων, κυρίως από την ομάδα των ειδικών, η οποία ήταν καλεσμένη - όπως η διευθύντρια του ΔΝΤ, ο τίτλος της ομιλίας της οποίας («Κάλεσμα στα όπλα») ήταν μάλλον περίεργος.
Ο δε πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs και σημερινός πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας αναφέρθηκε στο ρόλο των κεντρικών τραπεζών, όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία.
Σχετικά ανάλογη ήταν και η ομιλία του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ελβετίας – ο οποίος είναι πλέον αντιπρόεδρος της Black Rock.

Σημείωση:Επειδή είναι αρκετοί αυτοί που απορούν σχετικά με το που χρωστούν οι χώρες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, υπενθυμίζουμε ότι, η παγκόσμια ιδιωτική περιουσία υπολογίζεται στα 241 τρις $ ή 177,5 τρις € – ενώ έχει διπλασιαστεί, συγκριτικά με το 2000 (πηγή: Credit Suisse).
Η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη, με κριτήριο τον πληθυσμό της, είναι η Ελβετία (513.000 $ ανά ενήλικο) – ακολουθούμενη από την Αυστραλία, τη Νορβηγία και το Λουξεμβούργο.

© Copyright 2014 - Analyst.gr.


                                                                                   AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου