Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Eπιτυχημενη η Συναυλία Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι εργαζομενοι στα Νοσοκομεία

Τελικά είχαμε δίκιο! Έπρεπε και μπορούσε να γίνει η συγκέντρωσή μας! Τι και αν ήταν "ακατάλληλη" εποχή! Η ανάγκη να απευθυνθούμε στους κατοίκους και το λαό της περιοχής, στους φυσικούς μας συμμάχους δηλαδή, ήταν επείγουσα.
Δεν είχαμε περιθώριο για...Ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Όσο περνούσε η ώρα και έπεφτε η ζέστη, η πλατεία του Αη Γιώργη, στα Μελίσσια γέμιζε με κόσμο. Αυτή τη φορά, εντονότερη ήταν η παρουσία των κατοίκων, αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "απλό κόσμο".
Δεν έλειψαν οι πολιτικές κινήσεις και κόμματα με έντονη νεολαιίστικη παρουσία. Τις βασικές ομιλίες, που έγιναν από τα Σωματεία των νοσοκομείων, ακολούθησαν χαιρετισμοί όσων συλλογικοτήτων παρευρέθηκαν. Καλή ιδέα ήταν, που δόθηκε μικρόφωνο όχι μόνο σε συλλογικότητες αλλά και σε όποιον άλλο ήθελε να μιλήσει.
Την αξιοποίησαν κάποιοι γείτονες και ειπώθηκαν έτσι ενδιαφέροντα πράγματα.
Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η παρουσία των συναδέλφων που, θύματα της κινητικότητας, έχουν τώρα σκορπίσει σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και πολλών συνταξιούχων.
Όπως είναι φυσικό, κάθε ομιλητής φώτισε την ανάγκη του λαού για ανοιχτά νοσοκομεία, από διαφορετική οπτική γωνία.
Το ενδιαφέρον και το καταστάλαγμα όλων ήταν πως πρέπει να αντισταθούμε.
Από τον κόσμο κυρίως, εκφράστηκε η αγωνία και η ανάγκη για το τι πρέπει να κάνουμε.
Για να γίνει η υπόθεση της υπεράσπισης των Νοσοκομείων κοινή υπόθεση.
Επίσης, σημαντικό ήταν το γεγονός πως μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουμε τον κόσμο για την πραγματική κατάσταση στα Νοσοκομεία μας, για τα εφιαλτικά σχέδια που αποκρύβονται επιμελώς και  οδηγούν στην υποβάθμιση και στο λουκέτο, στο κλείσιμο κλινικών και υπηρεσιών, στην εξαθλίωση και στο θάνατο.
Η συγκέντρωση έκλεισε με μια μικρή συναυλία, αλλά από πολλούς και εξαιρετικούς καλλιτέχνες! Έπαιξαν και τραγούδησαν από  μπαλάντες μέχρι Ερωτόκριτο! Η βραδιά έκλεισε μεΤσιτσάνη!
Η προσφορά τους όχι μόνο εκτιμήθηκε αλλά άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις  με την ποιότητα και το ήθος της παρουσίας τους. Άλλωστε και οι ίδιοι είναι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, παρόντες όχι μόνο στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σ' όσους αγωνίζονται!
Για άλλη μια φορά τους ευχαριστούμε!
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
            ΠΗΓΗ:flemig-hospital.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου