Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Ξεπέζεψε» από την ΠΕΔΑ, ο «καβαλάρης του σκότους» Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης!

Την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, η λογική κυριάρχησε και όλες οι παρατάξεις(πλην της Νέας Ν.Δ), συμφώνησαν να μην εκχωρήσουν τα ηνία της ΠΕΔΑ στον στρατάρχη Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, ο οποίος(γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε), προωθούσε ένα θολό, επικίνδυνο στρατοκρατικό μοντέλο Αυτοδιοίκησης...που αλλοίμονό μας εάν έμπαινε σε εφαρμογή, έστω και ...μερική!
Το περίεργο, ανεκδιήγητο, ποταπό, άθλιο και τι άλλο & εγώ δεν ξέρω να πω, είναι  ότι ο καβαλάρης του σκότους για να εκλεγεί  Δήμαρχος την 2η Κυριακή, συνέβησαν πραγματα & θαύματα και εν πολλοίς απίστευτα για τους μη γνωρίζοντες!Το σπουδαιότερο εξ αυτών:
Ο ΣΥΡΙΖΑ(χερι - χέρι ΟΧΙ με τον Καρατζαφέρη αλλά ...), με την « ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τον Τάκη Μπαλτάκο & τα άλλα παιδιά(800 ψηφοφόροι περισσότεροι από την 1η Κυριακή!!!), κατάφεραν να τον ξανακάνουν Δήμαρχο στο Πεντελικό με σχετική άνεση, αφού το 44% το εκτόξευσαν στο 54,6%!!!Από που μπορούσε να αντλήσει ψήφους ο Στρατάρχης Στεργίου; Από την «Λαϊκή Συσπείρωση»(ΚΚΕ) που είχε ένα ποσοστό 6,65% και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πεντέλη ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»(αποδείχτηκαν Φίδια εν Δράσει), που είχε ποσοστό 13,50% ... Κι όμως ο στρατάρχης έγινε Δήμαρχος και όχι ο Μανώλης Γραφάκος! Τα συμπεράσματα δικά σας λαμβάνοντας υπ  όψιν ότι τα λευκά ψηφοδέλτια ξεπέρασαν το 5%, που ανήκαν εξ ολοκλήρου στην παράταξη του φίλου μου, του σχωρεμένου Τάσου Καρατζή & ότι πριν από 7 χρόνια ο Μανώλης Γραφάκος κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος έχοντας επίσημη στήριξη από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ & συνδιοίκησε μαζί του ...Ε όταν γνωρίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε Δήμαρχο τον Στεργίου, αδυνατείς να πιστέψεις τα όσα έλαβαν χώρα στην ΠΕΔΑ...Ομολογώ ωστόσο ότι το αποτέλεσμα στην ΠΕΔΑ με εξέπληξε θετικά. Δεν το περίμενα(παρ΄ ότι είχα κάποιες πληροφορίες), μετά από όσα σουρεαλιστικά & παράλογα ειδα  να συμβαίνουν στην Πεντέλη και τα Μελίσσια(καίτοι έχω εντρυφήσει στον Αντρέ Μπρετόν και στον Αλμπέρ Καμύ...)!
Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» όμως επανήλθε στα πολιτικά πράγματα, με φυσικό επακόλουθο την συνεργασία των τριών παρατάξεων, που οδήγησε στη μη εκλογή του προέδρου της πλειοψηφούσας παράταξης της Νέας ΝΔ του Στρατάρχη.

Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής εξελέγη ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης(πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ),  με την 3η ψηφοφορία και 14 ψήφους. Μεγάλος χαμένος ο Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, δήμαρχος Πεντέλης (πρόσκειται στη ΝΔ) που έλαβε 9 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 25 μέλη (δύο μέλη ψήφισαν λευκό).
Είχαν προηγηθεί δυο ψηφοφορίες, κατά τις οποίες έλαβαν 9 ψήφους ο κ. Στεργίου, 5 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), 5 ψήφους ο κ. Γκότσης (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και 4 ψήφους ο δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη- Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ). Στη συνέχεια αποσύρθηκαν καταρχήν ο κ. Σαράντης και στη συνέχεια ο κ. Ιωακειμίδης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», συμφώνησαν να μοιράσουν τη θητεία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) τα τρία  Συγκεκριμένα ο Ηρακλής Γκότσης θα παραμείνει πρόεδρος για ενάμισι χρόνο και στη συνέχεια οι δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης ((ΔΗΜΑΡ - Ανεξάρτητοι) και ο δήμαρχος Καματερού - Αγιοι Ανάργυροι, Νίκος Σαράντης (ΠΑΣΟΚ) θα αναλάβουν τα καθήκοντα για ενάμισι και ενάμισι χρόνο ώσπου να ολοκληρωθεί η πενταετής θητεία.
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη
Γενικός γραμματέας: Νίκος Σαράντης, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού
Μέλη της εκτελεστικής επιτροπής οι: Ιωάννης Κασσαβός, δήμαρχος Αχαρνών και Σωτήρης Ντούρος, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών
Μετά την εκλογή του, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή του και βεβαίωσε, ότι θα συνεργασθεί με όλους για το καλό της Αυτοδιοίκησης.
Ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κάζο που έπαθε ο «καβαλάρης του σκότους» ή όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Καψάλης - Στεργίου αυτοαποκαλείται: «Ενας, Μοναδικός, Γνήσιος, Τίμιος, Αληθινός, Μαχητικός, Επιβλητικός, Αγέρωχος και όπως πάντα ...σεμνός»! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του, στις οποίες(ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ κατά την ΑΜΑΡΥΣΙΑ), κάνει λόγο για «παράξενες διαπλοκές συνεργασίας» (ενώ η επανεκλογή του ως ΔΗΜΑΡΧΟΥ έγινς υπό φυσιολογικάς ...συνθήκας!),μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές του προεδρείου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ...Εκ του αποτελέσματος, σημείωσε, των εκλογών αυτών και της διαδικασίας εξέλιξης των παράξενων διαπλοκών συνεργασίας ΠΑΣΟΚ (Σαράντης Νίκος, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού) – ΣΥΡΙΖΑ (Γκότσης Ηρακλής, δήμαρχος Ν. Ιωνίας) – ΔΗΜ.ΑΡ. (Ιωακειμίδης Γιώργος, δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη) που έγιναν, σαφώς προκύπτουν ότι: Η αυτοδιοικητική πρόταση της Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής, φόβισε και συσπείρωσε.

Η αποτροπή των απολύσεων & του ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών στόχος  της νέα ΠΕΔ Αττικής
«Η ανάληψη της προεδρίας στην ΠΕΔΑ ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των τριών παρατάξεων βασισμένης σε ένα minimum ρεαλιστικό και διεκδικητικό πρόγραμμα με στόχο να υπερασπιστούμε την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία, απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση, τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε στην «Αυγή» μετά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.
 «Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τις σχεδιαζόμενες απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους, να συμβάλουμε σε μια ουσιαστική δημοκρατική συζήτηση για ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο, που να διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση απόδοση των συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένων πόρων της Αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως η νίκη Γκότση μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγές και στη συγκρότηση του 61μελους Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, όπου πρόεδρος είναι από το νόμο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου